Следва

Орлин Павлов и Калин Врачански срещу домашното насилие

Класическо тако

Класическо тако...

Food преди 9 години

Eкзотичните ястия от различни краища на света могат да бъдат изключително съблазнителни, особено когато сме изправени пред предизвикателството да ги приготвим у дома.

Днес се спираме на едно такова ястие от мексиканската кухня. Говорим за прочутото тако, което е едно от най-вкусните неща, които сме опитвали. Приготвя се лесно и е много подходящо, когато искаме да блеснем пред приятелите, които сме поканили на вечеря. А как най-лесно, ако не с една, толкова нетрадиционна за нас рецепта?

Пробвахме я вече и определено я слагаме като отметка към нещата, които определено ще повторим. Ето и необходимото за да я приготвим в домашни условия:

Необходими продукти:

8 черупки за тако
400 г говежда кайма
1 глава лук
100-150 г сирене чедър
1 домат
люти чушки Халапеньо (по желание)
соев сос
сокът от един лимон
сол и черен пипер на вкус
няколко лъжици олио

Как да го приготвим:

Задушаваме лука в олиото докато омекне, след това прибавяме каймата и я запържваме добре. Добавяме подправките, като може да пропуснем лютото, но истинат е е, че няма истинска мексиканска храна, която да не насълзява очите. Когато всичко е вече добре задушено, го сваляме от огъня и добавяме нарязания на кубчета домат и настъргания чедър. Разбъркваме добре, за да се разтопи сиренето и накрая пълним царевичните "черуки" с тази смес, като преди това сме ги затоплили за няколко секунди в микровълнова. Може да добавим малко зелена чушка за свежест, а също така салата айсберг или маруля.

More from View Sofia

More Food