Следва

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Днес Анди Уорхол щеше да навърши 86. Да си припомним за автора в музи...

Сигурно е, че е бил привлечен от силни, експресивни и неконвенционални личности, които не се страхуват да бъдат себе си...

People of art преди 9 години

Преди 86 години на този ден се ражда Анди Уорхол и светът тепърва ще вижда радикалните произведения на пионера на поп арт движението, такова каквото го познаваме днес.

Освен, че превръща името си в институция, той насочва светлината на прожекторите към много ъндърграунд звезди, като Еди Седжуик, Нико или Корнелия Гест, както и към вече утвърдени знаменитости и старлетки като Мерилин Монро и Бриджит Бардо, които стават чести гости на партитата организирани в студиото му Фабриката.

Докато Анди обожава много от своите иконични музи, и те, суперзвезди на студиото му го боготворят, той често е характеризиран като женомразец. Каквито и да са противоречивите отношения с жените в живота му, сигурно е, че е бил привлечен от силни, експресивни и неконвенционални личности, които не се страхуват да бъдат себе си.

Разглеждаме част от тях в галерията горе>>

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра