Следва

Петъчен БЛИЦ: Станислава Кара

Редакторски двубой: Диагноза "къмпингар" - Да или Не?

Дни преди двама от редакторите ни да излязат в мечтаната отпуска, те сблъскват вижданията си затова как е по-добре да се почива през лятото...

All About Life преди 9 години

Дни преди двама от редакторите ни да излязат в мечтаната отпуска, те сблъскват вижданията си затова как е по-добре да се почива през лятото. Единият твърдо защитава тезата, че къмпингуването е сред най-забавните начини, по които можеш да прекараш свободното си време, а другият е крайно против подобен род изживявания, осланяйки се на факти свързани с опазването на природата, хигиената, както и с личния си комфорт. Нека видим...

МИГЛЕНА - ДА!



Стига ми останалото време в годината, в което се налага да живея в бетонна кутийка, че и лятото да го прекарвам в такава. Затова, когато се запътвам към морето, подминавам хотелите с мръсна газ и съм вярна на крайната си дестинация от години - къмпинга. Любими имам много. И тук, и извън България. Важното е местата да са полудиви, дори диви, и да носят приключение във всяка своя фибра. Вълните да се разбиват шумно в огромните скали, а водата да е кристално чиста и прозрачна.

Защото няма нищо по-хубаво от това да се събуждам на плажа и първите ми стъпки по пясъка да приветстват идващия ден, да гледам изгрева как си пробива път над планината, да чувам само китарения риф на съседа по палатка - това е безценно, а още по-безценно е, когато е споделено с близки хора. А при мен в повечето случаи се оказва така. 

Тогава наистина остават много малко нещата, които са ми нужни... дори мога да ги сведа до две - една палатка и много бира.

РАДКО - НЕ!



Категорично съм против къмпингуването в България. В днешно време има достатъчно хижи, вили, квартири и хотели, в които човек може пре спокойно да почива, че дори и да се глези със всичките СПА процедури, терапии и какво ли още не... които предлагат.

Главната причина, поради която съм против живота на палатки е липсата на всякакви хигиенни условия в нерегламентираните, а от части и в регламентираните, къминги у нас. Като всеки нормален човек и аз държа да има къде да отида до тоалетна и къде да се изкъпя нормално, така че историите за това колко близки ще си станем с природата, как ще ми се отворят чакрите при сблъсъка с дивото и тем подобни глупости ги оставям на псевдо-хипарите, повечето, от които са просто група от пияници, които повече замърсяват околната среда, отколкото се докосват до нея. С очите си съм виждал многократно как оставят огромни количества отпадъци и боклуци след себе си, а освен това крайно неприятно ми се струва това, че ходят до тоалетна в храстите, където изхвърлят салфетки и тоалетна хартия... ей така за разкош.

Не съм против кампингуването като цяло, но смятам, че у нас не сме узрели достатъчно за подобен вид изживявания. Манталитетът не ниго позволява, не за друго...


More All About Life