Следва

Добре е да се пробва: Разхлаждащият вълшебник NIVEA SUN Protect & Refresh

Вашите хитри домашни трикове за красота

Преди време започнахме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на приключилия вече конкурс на View Sofia и PRETTYBOX...

Hair преди 9 години

Преди време започнахме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на приключилия вече конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали.

Днес продължаваме да разкриваме тънкостите, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!

Няколко безценни съвета днес ни дава Мария Йорданова - Иванова

Най-добрите и безценни рецепти за красота знам от своята баба, която е изпробвала всичко преди много години, когато не е имало такова изобилие от козметични продукти. Те са предавани от поколение на поколение, за да достигнат и до наши дни, а както знаем понякога нищо не помага така както бабините съвети. Така че сега ги споделям с вас, с надеждата, че ще стигнат до повече хора.

Кожата на лицето ни е изгубила естествения си цвят, блясък и хидратация. Как бързо да ги възстановим?

Намазваме филия хляб с 4 - 5 лъжици кисело мляко, оставяме за 1 час да престои, след което намазваме обилно лицето и шията, след около 15 - 20 минути измиваме с хладка вода.

 200 мл. розова вода и 2 супени лъжици масло от жожба правят чудеса при почистването на лицето.

За да се отървем от черните точки, може да използваме яйчен жълтък, смесен с малко лимонов сок. Нанасяме върху лицето на слоеве, изчакваме да изсъхне и изплакваме с хладка вода, можем да направим също така и маска от разбити белтъци, която се нанася за 10 - 15 минути върху лицето, резултатът е чиста и свежа кожа, без следа от черни точки.

За да премахнем бръчките и да окажем подмладяващо действие на лицето си, можем да използваме маска от мед. Нансаяме върху лицето за около 30 минути, изплакваме и нанасяме крем. Маската премахва токсините и хидратира кожата.

Един невероятен масаж на лицето, с който ще постигнем мигновен подмладяващ ефект е масажът с лъжици. Поставяме ги в билкова отвара (мента, лайка, коприва) и с тях съвсем леко потупваме лицето.

Как да имаме красива и здрава коса?

Запарката от черен чай ( 500 мл. вода и 3 - 4 лъжици чай) ще направи мазната коса отново свежа.

За укрепване на косата, втриваме в корените разварено на каша жито. Това ще я направи наистина здрава и гъста. А за блясък в косите правим маска от един разбит жълтък, супена лъжица зехтин и сока на един лимон.

Как да хидратираме сухите ръце?

Смесваме 1 чаена лъжица зехтин и 1 чаена лъжица захар. Втриваме сместа в ръцете си и ги масажираме, а след процедурата изплакваме с вода.

2 -3 лъжици затоплен зехтин, лъжица мед и сока на половин лимон, се нанасят върху ръцете за около 10 минути. Резултатът е отново гладка, мека и хидратирана кожа.

Как да се справим с досадните стрии?

Не изхвърляйте кафената утайка! Още докато е мокра можем да я използваме за масажиране на кожата по цялото тяло. Масажираме на суха кожа, докато започне да почервенява. Ако сме упорити и често използваме утайката от кафе, кожата ни ще е мека и гладка, без да се образуват нови стрии и целулит.

More from View Sofia

More Hair