Следва

Минаваме на червено

Street style вдъхновения... на шапките с любов

"Сламената шапка е вид шапка, изработена от преплетени сламени пръчици, тя се използва още от древността за предпазване от слънце”...

Street Style преди 9 години

"Сламената шапка е вид шапка, изработена от преплетени сламени пръчици, тя се използва още от древността за предпазване от слънце”, казват дебелите енциклопедии. Пфу, колко скучно мислим си ние, толкова много се е променило от миналите времена до днес.

Свързвана най-често с плажа, където присъства повече в утилитарната си роля, сламената красавица всъщност е силно препоръчителна в градска среда – като копче за телепортиране на всички, чиято ваканция е приключила или тепърва предстои.

Сламената шапка олекотява офисни аутфити, тананика френски шансони на бялата дантела, носи се безстрашно по вълничките на цветни волани, шушука си с денима, и брои до безкрай бели и сини райета. Тя придава шик на лятната риза, асоциира се с приключения, и навява мисли за пътуване където и да се намираш.

Натежала от мечтания крехката лятна душа на сламената шапка си говори със слънцето и превръща градската умора в прохладна сянка.
















































 

More from View Sofia

More Street Style