Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 11 - 17 август

Траш метълите Testament пристигат за концерт в София на 12 август 2014 г...

Events преди 9 години

Testament на живо в София

Кога: 11 август, 20:00 часа
Къде: зала Универсиада

Траш метълите Testament пристигат за концерт в София на 12 август 2014 г.

Една от най-влиятелните американски траш метъл банди – Testament, ще ни гостува в разгара на лятото, по покана на Loud Concerts. Това ще се случи на 12 август в зала “Универсиада”, а началото на концерта е 20.00 часа. Нека си припомним, че това е второ гостуване на метъл героите у нас, след незабравимото им шоу през 2006 година в Каварна.

Вход: Билетите за концерта са в продажба в мрежата на Eventim и партньорите в цялата страна. Първите 50 билета ще бъдат на специална промо цена от 40 лева, а след тяхното изчерпване, пропуските ще могат да се закупят за 45 лева. В деня на концерта, както и на място на входа на зала “Универсиада”, цената ще бъде 55 лева на билет.



Лятно кино Витоша

Кога: 9 - 31 август
Къде: кинобаза Витоша 

Това лято жителите на София ще имат още един киносалон под открито небе – кинобаза „Витоша“. Сградата на кинобаза „Витоша“ е нова, а преди години на мястото й се е разполагал пионерски лагер. Тук се намира и Музеят на водното конче и совата, наблизо са също Дендрариумът (колекция от над 140 дървесни вида) и Музеят на мечката.

Програма 16 и 17 август:

13,00 часа:

"Птичето и листото", "Корида", "Зайчето чистоушко", "Зелените точки на Мириам", "Кухненският робот на Мириам", "Цигулката на Алфонсо", "Макрополис", "Нокоми";

14,00 часа:

"Lucky boy", "Rich man", "Oh Stargazer", "Feast my eyes", "Giving me a chance", "Guest on a horse","The wend", "Wherever you are", "Beelzebub", "Book of love", "Follow you"



Кино за пътешественици

Кога: 8 - 17 август
Къде: Евро синема

Околосветско пътешествие през август! „Позор” ще представи проекта „Кино за пътешественици” от 8 до 17 август в Евро синема. Всяка вечер зрителите ще имат възможност да видят по два филма, с които ще се пренесат из вълнуващи дестинации, много от които трудно достъпни за неподготвени туристи.

Програма за 11.08:

Дубай: Да търсиш изкуството сред блясъка – 18.30 ч.
Джанапар – 20.00 ч.



Базар на изкуствата

Кога: 11 август, 17:00 часа
Къде:
Червената къща

„Червената къща” ни кани на Базар на изкуствата, който този път ще е на открито. Мястото за неговото сътворяване е градината на „Червената къща” и ще се състои на 11 август от 17:00 до 21:00 часа.

Дворът на ресторанта е прекрасен, с едно смокиново дърво в средата и навес до оградата. Любезните домакини ще почерпят всеки посетител на базара с по чаша сангрия, а на място в двора ще се правят вкусни палачинки с домашно смокиново сладко (приготвено от същото дърво в двора.

Целта на събитието е да стане един уютен бутиков базар, където посетителите да се отпуснат и да се насладят на приятната творческа атмосфера и на произведения на изкуството на различни автори. На място ще се случва и работилница за малки и големи с глина и грънчарско колело.



София Комикс Експо 2014

Кога: 15 август - 15 септември 
Къде: Национален изложбен център за съвременно изкуство „Шипка”6

104 чуждестранни художници от 17 държави и 29 родни творци, ще представят някои от най-добрите образци на съвременния комикс. Истинска перла за ценителите, „София Комикс Експо” 2014 ще ви потопи в необятните селения на комикс въображението.

Събитието ще бъде обогатено от съпътстващи творчески работилници и срещи с творците, и ще се проведе от 15 август до 15 септември 2014 г., в Национален изложбен център за съвременно изкуство „Шипка”6, с официално откриване на 3 септември 2014 г.

Програмата на събитието можете да следите на фейсбук страницата.



През седмицат ще видим ОЩЕ...

Кино:

ЛЕТНИ ФИЛМОВИ ВЕЧЕРИ в бетакафето vol.4
"В окото на бурята"
Monty Python Live (mostly)

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?