Следва

Консуматорски сюрреализъм - Кристен Стюарт за Elle

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Способността да комбинираш дрехите по приятен за окото и душата начин не се отдава на всеки, но пък и обратното...

All fashion преди 9 години

Майли Сайръс и оранжевото кимоно

Способността да комбинираш дрехите по приятен за окото и душата начин не се отдава на всеки, но пък и обратното, тотално да объркаш нещата в непоносима мешаница, е "умение", което малцина успяват да овладеят. Е, Майли определно няма конкуренция в изблиците си на "артистизъм", що се отнася до визията й, доста често попадащи във втората подкатегория, а последната й разходка в градската среда само потвърждава думите ни. Само по себе си, кимоното е доста капризна одежда, която рязко загубва заряда си, когато е извадена извън контекста или е комбинирана с неподходящи аксесоари в неадекватна среда. В случая нито черните нещо-като-каубойски боти със златен връх, нито кореспондиращата черна кожена чанта през рамото, нито пък по детски вързаното кукуриго, не вършат приятелска услуга на традиционната роба в искрящи цветове, а напротив, придават й статут на леко парцалива домашна дреха. Откъдето и да го погледнем, това си е пореден моден гаф на Сайръс, само не знаем защо си мисли, че неконтролируемото миксиране на всичко, което попадне в ръцете й, е особено ефектно със знак +, защото то определено не е.

Мода с "кауза" или...

Фотографът Радж Шети прекрачи границата на добрия тон, имайки предвид, че в модните среди това е доста разтегливо понятие, и засне фотосесия показваща жена, която се отбранява от нападението на двама мъже докато пътува в автобус. На пръв поглед безобидни, кадрите се появиха в социален контекст, който не пожела да ги приеме като такива, и с право.

Социалните медии в Индия заклеймиха фотографиите като безкритични и дори възхваляващи брутален случай на изнасилване в Делхи през 2012. Тогава по особено жесток начин загива 23-годишен студент, и след няколкодневни масови протести властите в Индия въвеждат нови строги закони срещу изнасилването.
От своя страна фотографът Шети твърди, че снимките са единствено "изображение на положението на жените в Индия", и не са подстрекаващи насилието.

Снимките бяха свалени от сайта Behance след гневни реакции на потребители в Twitter и Facebook. Ние сме на мнение, че подобни употреби на модата за привличане на вниманието към обществено значими проблеми са не само оправдани, а дори желателни, просто в конкретния случай авторът не беше достатъчно убедителен. Още повече, коментарът на Шети дойде със закъснение и не звучеше като защитаване на някаква кауза, а по-коро като оправдание.





Кристен Стюарт "на пазар" за Elle

Освен, че избра госпожица Стюарт за корицата си, септемврийският брой на Elle посвети на младата актриса и фотосесия заснета от Майкъл Томсън. Той ситуира звездата от „Здрач” сред рафтове с конфитюрени буркани и бутилки кетчуп във Fields Market, Калифорния.

За съжаление, ние не можем да се съгласим с определението на редакторите на списанието, че Кристен изглежда „провокативно и шик”. На нас и идеята и изпълнението ни се струват безидейни, и скучни, но пък в пълен унисон с изражението изписано на лицето на модела.

Колкото и да симпатизираме на Кристен сме на мнение, че тя за поред път става заложник на артистични концепции, които не просто не й подхождат, но и не успяват успешно да кореспондират с цялостното й излъчване и имидж. Oтново са необходими много думи, които да разгърнат идеята на фотографа, а знаем, че при силните визуални образи словесните определения биха били излишни.





Виж всички снимки тук >>>

Най-добрият приятел на бебето са... диамантите

Или поне така мисли Лорейн Шварц, дизайнер на бижута и семейна приятелка на Ким и Кание, която подари диамантени обици за първия рожден ден на Норт Уест.

Бижутата са по половин карат всяка обица и светкавично привлякоха вниманието на световните медии, които следят семейтво Уест отблизо, особено прохождащата госпожица Норт. Ако Лорейн Шварц е щастлива да нарече едногодишно дете с диамантени обици „най-младият си клиент”, интересно е до какви размери се надява да се разрастнат поръчките, когато Норт Уест поотрасне и започне да избира сама подаръците си. Вероятно именно това е целта – приучаване към потребление на лукс от крехка детска възраст. Остава ни да се надяваме само, че със същия замах и всеотдайност дизайнерката на бижута участва и в благотворителни кампании, за едни не толкова известни деца, а Ким и Кание ще свършат останалото като възпитат добре дъщеря си и на други ценности.





Лейди Гага - хапче за скука

Лейди Гага пусна кадър, който изглежда да е от предстоящата кампания по повод излизането на новия й парфюм. Оригинално наречен "Eаu De Gaga” ароматът вероятно ще е съпроводен от не по-малко оригинална реклама. За съжаление, това твърдение би било в сила, ако никога не сме чували за Гага и не сме виждали проектите й. В случая обаче скуката вече лъха от поредния маркетигнов ход на поп изпълнителката – нито кадър на полугола жена сред голи мъже манекени ни изкушава, нито името на бъдещият одеколон ни карат да тръпнем в нетърпение до деня на световната му премиера. Толкова банално, предвидимо и подценяващо феновете изглежда всичко, че се чувстваме длъжни да изразим разочарованието си.


 

 

More All fashion