Следва

Вашите хитри домашни трикове за красота

Днес избрахме: Essence No. 2 Gardenia от Elie Saab

Парфюмът ще се появи на бял свят през септември, а...

Body преди 9 години

През септември Elie Saab ще пусне на пазара парфюмна линия La Collection des Essences, а тази седмица в ново видео The Capture of аn Illusion създателят й Франсис Куркджан разкрива тайните от работата си по аромата Essence No. 2 Gardenia.

Essence No. 2 Gardenia ще се появи на бял свят през септември, а Куркджан описва историята по създаване на парфюма като търсене на тайнствения аромат и неговата реконструкция от четири други аромата. „Гарденията е цвете, което пази мълчание в парфюмерията, в смисъл, че то не съществува за парфюмериста - няма етерично масло от гардения, което означава, че ароматът трябва да се реконструира, да се постигне илюзия за него.”

За Essence No. 2 дизайнерът се заема да сътвори невъзможното като пресъздаде аромата на това неуловимо цвете. „Ароматът на гарденията има четири основни фасети – зелена, дървесна, аромат на бели цветя и кремообразна, почти млечна нотка. Зад всяка творба трябва да има сурови материали, които съществуват и на които разчитам. Именно тяхното балансирано съотношение ражда илюзията за гардения. За мен това е ароматът на къщата на Ели Сааб в Бейрут”, разказва Франсис.

В Essence No. 2 квартетът от аромати включва уд, амбър, роза и искряща нотка, която придава финалният флорален завършек.

Освен парфюма Gardenia, колекцията включва още Essence No. 1 Rose, Essence No. 3 Ambre и Essence No. 4 Oud.

More Body