Следва

Красотата по часовник

Face control пилинг

Цяло лято си мислим за макове, релакс и химически пилинг. За да ги съчетаем в едно се отбихме до Face control – място за отдих...

Body преди 15 години

Цяло лято си мислим за макове, релакс и химически пилинг. За да ги съчетаем в едно се отбихме до Face control – място за отдих и красота. Точно там, защото киселините, които използва дерматологът са слаби, което не предизвиква никакъв дискомфорт и болка, защото мястото те кара да отдъхнеш и да се почувстваш специален. И има всичко, което търсим затова се доверяваме на 100%.

Дали пилингът е препоръчителен или не, споровете датират още от времето на нашите баби. Процедурата по премахване на умъртвените клетки на кожата е осъществена за първи път от австрийския дерматолог В. Ун през 1920 г. В съвременната козметология се използват най-различни изстъргващи средства: от обикновената кафейна утайка до изкуствено премахване на горния слой на епидермиса.

Киселината е основният продукт за един хубав и ефектен пилинг. Затова качеството й и силата са първото нещо, което ще си каже тежката дума върху кожата ти. По-слабата киселина, с която работи дерматологът във Face control дава по-бавен ефект, но по-дълготраен и безболезнен.

Един от страховете на всеки пациент преди да се подложи на такъв пилинг е мисълта за горене и евентуалната силна болка след това. Затова relax station работи с нежна киселина и всеки пациент започва с консултация от дерматолог.

Съвсем безболезнена процедура с не много абразивни киселини с по-нисък процент киселини. Често се използва комбинация от няколко киселини. За да се започне пакет пилинг процедури се прави подготовка с почистване на лицето, а за най-добър ефект комплексното лечение с вътрешна терапия.

Италианският Push Peel не е агресивен, а ефектът е по-добър. Най-подходящото време за този вид процедура е периодът Октомври – Април, но нископроцентната киселина за Push Peel може да се нанася и през лятото.

Въпреки че след пилинга кожата дори не се зачервява, задължително условие е слънцезащитният крем абсолютно винаги, защото кожата вече е по-нежна.

Бръчки, белези, пигментация и акне, които след море особено се засилват пилингът е бърз вариант за отстраняване, защото ефектът е видим след всяка процедура. Киселината действа от момента на поставяне до няколко дни, когато горният кожен слой се отстранява.

Процедурата се прави през 10-15 дни няколко пъти, в зависимост от това, което искаш да премахнеш. И след като изчезнат всички пъпки, стари белези, неравности, себорея, почистването на лице вече става по-лесно, а кожата остава гладка и жизнена.

И след пълния релакс във Face control, една идея по-чистото лице и пренебрегнатия страх от болката, която в случая липсва, е сигурно, че след 2 седмици, ще се отбием пак там.

Face control relax station е на ул. Петър Делян 22 и на тел: 946 10 42
face-control.bg

More from View Sofia

More Body