Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 18.08 – 24.08

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

 Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо Той



Казва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща той ни заведе в Арт Клуба, място за срещи, музика, изкуство и кафе, после ни направи част от още едно утопично градски местенце, а именно Pesto, а днес се спираме за по супа в...


SupaStar

Мястото... Абсолютно легендарно и любимо градско кътче, а всъщност е и първият супен бар в столицата, за който мотото „за всекиго по нещо” е лесно изпълнимо, точно като детска игра. Гостоприемно приютява както вегани, така и любители на месото, смело експериментира и миксира рецепти всякакви и вярва в твърдението, че малките жестове променят средата с положителен знак.

Съществува тук от... Далечната 2010 година и вече 4 години обогатява магичната атмосфера на ул. „Цар Иван Шишман” с двуетажното си „кубче” на номер 8.

Създават го... Кристина, Иван и Владо, всеки със собсвени начинания в сферите на рекламата, политиката и евро проектите, но със споделена любов към супата и вълшебната й способност да сплотява хората, особено когато е забъркана с емоция и вдъхновение.

Екипът... Изцяло сформиран от млади и дейни градски хора, които разбират ърбан културата и споделят частица от свободолюбивия си, позитивен заряд с всеки, потопил се във вселената на име Supastar.

Хората, които често го посещават... Горди членове на „клуба на суполюбителите”, или просто ценители на вкусното хапване, точно такова, каквото е и вкъщи; отбиват се за бърз обяд, да грабнат сандвич за навън, а понякога отнасят гозбите и удома, защото забързното градско ежедневие не оставя време за развихряне в кухнята.

Атмосферата, която ни пленява... Пъстра, уютна и домошарска, вибриращо артистична с помощта на отбор дървени столчета в цветовете на дъгата, цял рояк крушки, накацали по тавана или пък игриво олюляващи се, както и повече от чаровните илюстрации, дело на trashlovers, обитаващи чистите бели стени.

Какво да не пропуснем да опитаме... Студена доматена с босилек; Виши суас с целина, праз и див лук; Гаспачо

И още 3 причини да го обичаме... Разнообразието от сандвичи и салатки, толкова непринудени и ароматни, сякаш баба ги е спретнала; фактът, че е на самообслужване, което само засилва непретенциозното, домошарско усещане, което толкова ценим; „гирляндите” от салфетки с послания и рисунки от посетителите, които ни зареждат и държат усмихнати поне до края на деня..



 


Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А в понеделник сме в точка номер 10. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

 

 

 

More All About Life