Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 18 - 24 август

Супер успешният моноспектакъл “RED” с извънредно августовско представление. На 20 август от 19:30ч...

Events преди 9 години

RED в разгара на лятото

Кога: 20 август, 19:30 часа
Къде: Студио 5 

Супер успешният моноспектакъл “RED” с извънредно августовско представление. На 20 август от 19:30ч. Подгответе се за един изключително "Оживен спектакъл", както го нарича актьорът и режисьор Радослав Йорданов. В него ще изживеете невероятните качества на текстовете на Ерик Богосян, чиито авторски почерк ни е добре известен от пиесата „Секс, Наркотици и Rock ‘n’ Roll”.

Вход: свободен

Лятно кино Витоша

Кога: 9 - 31 август
Къде: кинобаза Витоша

Това лято жителите на София ще имат още един киносалон под открито небе – кинобаза „Витоша“. Сградата на кинобаза „Витоша“ е нова, а преди години на мястото й се е разполагал пионерски лагер. Тук се намира и Музеят на водното конче и совата, наблизо са също Дендрариумът (колекция от над 140 дървесни вида) и Музеят на мечката.

Програма 23 и 24 август:

13,00 часа:

"Грубо", "Котка", "Маша и мечока - Големият урок по пиано", "Маша и мечока - Ден за пране", "Маша и мечока - Сам вкъщи", "Призрачният оркестър", "Зелето на заека", "Бананов бургер";

14,00 часа:

"Бавно, плавно", "Международен ден на бащата", "Отражение", "О, Уили", " Последна песен", "Снежинка", "Град", "Колумб", "Ньоша"

RB Dress III - изложба на Маргарита Милева 

Кога: 21 - 30 август, откриване, 21 август, 18:00 часа
Къде: Склада

"Полинезия, маорите, изкуството на тези далечни култури и особено татуировките, които покриват почти целите им тела ме вдъхновиха при създаването на RB Dress III. Останах запленена от това специфично изкуство и пожелах да го нтерпретирам по съвременен начин. Характерна за маорските татуировки е точната геометрия. Като тръгнах от кръглите форми, аз потърсих подобно изграждане в структурата на сегментите на дрехата. Събрани заедно в план те се преплитат и създават абстрактна композиция. Следвах логиката на татуировката и направих отвори на талията, за да се вижда част от тялото зад черните линии на ластиците в спиралии кръгове, както и горната част на гърба, която следва рисунака на татуировката. В избора на цветове се водех от знамето на маорите Тино Рангатиратанга. Това бяха изходните точки.

Другото са ластици.

RB Dress III e направена изцяло от ластици - 6.5 кг. и около 18 550 различни цветове и размери. При създаването й не ползвах никакви други инструменти освен пръстите си. Хиляди ластици, които преплетох, заплетох и сглобих за да създам уникалната текстура на дрехата."

125 часа отворени врати

Кога: 19 - 24 август
Къде: Природонаучен музей

Основан през 1889 от княз Фердинанд като Княжески естественоисторически музей, в бъдещия Национален природонаучен музей са се съхранявали личните колекции от птици, бозайници и пеперуди на княз Фердинанд. Първият уредник на музея е бил придворният лекар д-р Паул Леверкюн, който е бил и известен орнитолог. Тази година Националният природонаучен музей при БАН навършва 125 години и нека тържествата започнат сега – с Отворени врати в рамките на точно 125 часа. Без прекъсване.

Дните от 19 до 24 август ще изобилстват от различни творчески ателиета в музея и филмови прожекции на поредици от BBC. На 19 август след 22:00 часа в градината около музея ще има Наблюдение на прилепи с ултразвукови детектори, а на 21-ви на същото място и по същото време ще има Лов на нощни насекоми и определянето им.
Посетителите ще имат възможността да видят най-далечната находка на НПМ – късче от Марс; да разберат от какво са направени крилата на пеперудите; да се запознаят отблизо с усойница и други екзотични влечуги. На 23 август от 19:00 във фоайето на музея ще има дегустация на биопродукти от екологично земеделие, а след 22:00 може да наддавате за ставане на кръстник на нов животински вид, описван в момента от проф. Павел Стоев.

Повече иннформация може да намерите на фейсбук страницата на събитието

Вход: между 10 - 17 часа - билети на редовна цена, в останалото време - 7 лева за възрастен, 3 лева за деца до 7 години, 20 лева за семейства и групи до 4 души.

Летен фестивал на усмивките

Кога: 19 - 31 август, откриване 19 август, 18:00 часа
Къде: Vivacom Art Hall

Фондация „Имеон-Балкани” в колоборация с Vivacom Art Hall представят изложбата „Летен фестивал на усмивките”. Целта на събитието е да накара посетителите да се усмихнат и замислят върху житейските сполуки и несполуки, пресътворени с много хумор от художниците, и да отнесат доброто си настроение извън изложбената зала.

Колекцията представя най-забавните карикатури, нарисувани през последните години от майсторите на рисувания хумор в България: Чавдар Николов, Анатолий Станкулов, Алла и Чавдар Георгиеви, Георги Чалъков, Стефан Десподов, Илиан Савков, Милко Диков, Стоян Дуков, Дечко Николов, Ивайло Цветков, Ириен Трендафилов, Цочо Пеев, Иван Кутузов и Трайко Попов. Специален акцент ще бъде поставен върху творчеството на Румен Драгостинов in memoriam.

В рамките на събитието се очакват срещи с голяма част от авторите, ателиета за артистичен шарж и тематична карикатура, както и много изненади.

Вход: свободен

MuDa нетрадиционно от Япония

Кога: 24 - 26 август
Къде: лятната сцена на One More кино

Среща с нетрадиционната японска култура очаква жителите и гостите на София през Август. Като част от своето Българо-Хърватско турне японската денс група MuDa ще покаже за първи път пред българската публика оригинален пърформанс в нео стил.

Представленията ще се случат на 24, 25 и 26 август 2014 г., всяка вечер от 21:00 ч., на лятната сцена на One More кино, в парка на НДК в близост до кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Фритьоф Нансен”.

Вход: свободен

През седмицата ще видим ОЩЕ

Кино:

"Метеора"
"Нека сме ченгета"
"Пазители на галактиката"

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.