Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Дневниците на редакцията: Шарлот Генсбур в новия Edit; Tворчеството на Александър Маккуин в книга; Любовта на Джейн Бъркин и Серж Генсбур...

На френско-английската певица, актриса и модел Шарлот Генсбур е посветен последният брой на списание Edit, лъскавото седмично издание на Net-A-Porter.com...

All fashion преди 9 години

Шарлот Генсбур в новия брой на списание Edit

На френско-английската певица, актриса и модел Шарлот Генсбур е посветен последният брой на списание Edit, лъскавото седмично издание на Net-A-Porter.com. Момичето на Ларс фон Триер, участвала във филмите му „Антихрист”, „Меланхолия” и „Нимфоманката”, печели награда Сезар, издава четири албума, първият когато е само на 15 години, занимава се с капсулна колекция деним за бранда на Серж Азриа Current/Elliott, дъщеря на една от иконичните двойки в модата и музиката, френският композитор Серж Генсбур и британсият модел Джейн Биркин – и никак не е чудно, че Шарлот притежава множеството таланти, за които си струва да се разкаже.

В интервюто за Edit, Шарлот говори за детството си, за работата си в киното и предизвикателството да е дизайнер, макар и за кратко. Тя не отбягва и въпроса за близкото си приятелство с Никола Геские, кративният директор на Луи Вютон и коментира: „Ние сме приятели от много дълго време, и аз следях всичко, което той правеше за Баленсиага. Времето, когато беше в Гап (между Баленсиага и Луи Вютон) беше много болезнено за него”. Шарлот Гинсбур стилизира и е модел в съпътстващата интервюто фотосесия, а облеклата могат да бъдат намерени директно на Net-A-Porter.com.




Джесика Алба на корицата на Marie Claire

Септемврийското момиче на британския Marie Claire е чаровницата Джесика Алба, която определено е навлязла в активен медиен период през последните няколко месеца и краси списание след списание. Не сме особено очаровани от последното й модно въплъщение и, по-точно, от някак неприятната сладникавост на cover-a. 

Леко неестествено усмихнатото по тийнейджърски лице на актрисата, в комбинация с ретро разветите „от вятъра” гриви, рязко контрастират с, така да се каже мадамската одежда на Louis Vuitton, която в случая й придава излъчване на някоя наперена доня от 90-тарски латино сериал.

Цялата работа не ни действа никак тренди, а недоумението ни се засилва още повече, хвърляйки поглед към придружаващата сесия, която всъщност показва Алба в доста женствена и чувствена светлина, точно такава, каквато си я знаем, и безкрайно далечна от образа на корицата. Е, грешки се допускат постоянно, но при наличието на наистина добър материал като този, подобно стайлинг неглижиране си е направо непростимо.




Ретроспективен каталог на Александър Маккуин
 
Новопоявилата се монография на големия Александър Маккуин е най-пълната и цялостна разходка из креативния му творчески път и излиза като второ, подобрено издание и ретроспективен поглед към творчеството му. Всеки закупил изданието ще има възможност да види илюстрации и скици, включително и такива, нарисувани дни преди смъртта на дизайнера.

Автор е известният моден историк и критик Джудит Уот, който в момента е и преподавател в Central Saint Martins College.








Изложба, посветена на любовта между Джейн Бъркин и Серж Генсбур

Преливащата от екстаз бурна любов на най-иконичната двойка на всички времена, тази между Джейн Бъркин и Серж Генсбур, ще бъде увековечена в лондонския музей Proud Chelsea през септември.

12-годишната любовна афера между британската роза и френския поет, певец и текстописец ще бъде представена пред широката публика чрез множество уникални и невиждани досега фотографии от личния им живот. Фотосите, запечатващи имтимните моменти от живота на звездната двойка, са заснети от самия брат на Джейн - Андрю. Колекцията е деликатна и предоставя съкровен поглед върху връзката, завладяла сърцата и въображенията на цяло едно поколение.

Независимо че са изминали повече от 30 години от тяхната раздяла, обаянието от опасния, пламенен и продуктивен съюз все още оставя след себе си дълбоки следи в съзнанието на хората.




Пълната колекция обувки на Оливия Палермо за Aquazzura е вече факт

Колаборацията на Оливия Палермо и флорентинксите майстори Aquazzura е вече факт и вече можем да се насладим на първите модели от тяхната съвместна работа.

От високи и официални, през боти, ботуши и сандали, любовта на модната икона към обувките е материализирана с много вкус и усет към детайла, за които й помага криейтив директора на марката Едгардо Росориа.

"Надяваме се, че всеки ще се забавлява много носейки ги, точно както ние докато ги създавахме.", коментира пред медиите актрисата.




Цялата колекция обувки можеш да видиш тук>>

 

More All fashion