Следва

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

А някои карат колело... Радина и Деян

Актрисата Радина Кърджилова и певецът Рафи Бохосян се присъединиха към социалната кампания „Аз карам велосипед, последвай ме!“...

People of art преди 9 години
Актрисата Радина Кърджилова и певецът Рафи Бохосян се присъединиха към социалната кампания „Аз карам велосипед, последвай ме!“.
 
Те споделиха своя „История на велосипед“ и станаха Посланици на кампанията, която цели да популяризира по-активния и здравословен начин на живот с  велосипед.

Радина Кърджилова обича да кара колело предимно по паркове и градинки и на места където няма толкова движение. Споделя, че не смята българските шофьори за достатъчно толерантни и предпазливи относно велосипедистите и предпочита да има колкото се може по-малко досег с тях, докато е на своя велосипед.
 
“Мисля, че повече хора трябва да карат колело, защото е много по-здравословно, а и по този начин се грижим и за чистота в градовете, в които живеем и въздухът, които дишаме ще бъде по-чист. Важно е да пазим себе си и околната среда! Да, живеем в изключително забързано ежедневие, нямаме време за себе си, нямаме време да ходим всеки ден в планината, да се наслаждаваме на красиви гледки, но колкото по-бързо спрем да отлагаме да се погрижим за собственото си здраве и здравето на бъдещите деца, толкова по-добре.”, споделя Радина Кърджилова и завършва още по-категорично “Ако не се погрижим за природата, тя в едим момент ще отвърне на това, които ние й причиняваме! Затова смятам, че си заслужава да променим начинът, по който живеем! Последвай ме!”, усмихва се актрисата.

 
Рафи Бохосян е страстен велосипедист още от малък. Предпочита да кара предимно в Бургас. В София смята, че няма удачни места. Певецът, освен че има свой стил на пеене, си има свой стил на каране - обича бързите скорости, обича да вдига на висока предавка, за да може да върти по-трудно педалите и да тренира мускулите си. В Бургас това е основният му начин за придвижване. И много се разва, че градът толкова се развива в тази насока и подобрява условията за велосипедистите. "И в София бих карал повече, ако имаше такива условия!"
 
"Карайте внимателно и никога със слушалки на ушите! Колкото и да обичам музиката и да искам тя да е навсякъде около мен и да ми се слуша докато карам колело, и аз не го правя! Това може да е фатално, защото те разсейва.", съветва Рафи и завършва с това, че карането на колело, освен че е забавление, изисква и внимание и трябва да сме отговорни.
 

Всеки, който има желание да подкрепи кампанията и да стане своеобразен “Посланик на колело”, може да изпрати своя снимка с велосипеда си на сайта на инициативата: http://maxeurope.eu/media/azkaram/. Снимките Ви ще бъдат публикувани след 1 септември. Там могат да бъдат прочетени и всички лични “Истории с велосипед”, които известните лица разказаха в подкрепа на кампанията. 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра