Следва

Петъчен БЛИЦ: Теодор Лозанов

Рапърът Гетомен съди бившата си половинка Йоана Драгнева

Рапърът Гетомен съди бившата си половинка Йоана Драгнева

People of art преди 9 години

Поп певицата Йоанна Драгнева, която ни представи на „Евровизия” през 2008 г., ще се наложи да посети съдебната зала. Причината е, че бившият й приятел – рапърът Гетомен от групата „Хората от гетото”, заведе дело срещу нея за авторски права. Въпреки че доскоро са били влюбени, хип-хоп изпълнителят не възнамерявал да щади изгората си и бил готов да я гони до дупка.

Ексвокалистката на Deep Zone Project не му е заплатила за труда по две от последните си парчета. “Аз съм сценарист, режисьор, оператор, продуцент и монтажист на два от нейните клипове – “100 неща” с Лео и “Само между нас”. Тя дълго ме увещаваше, че ще плати и когато сериозно тръгнах да си търся правата, пусна жалба срещу мен, че я рекетирам обясни Гетомен в ефира на TV7. Той вече е подал жалба в ДАНС, където са установили, че авторските му права наистина са нарушени и са предали случая по компетентност към Министерството на културата.
“Чакам тяхното постановление и започвам гражданско дело, защото когато авторските права са нарушени, законът не работи много добре и трудът на един автор може лесно да бъде откраднат”, коментира още Гетомен. Според думите му практиката е първо да се създаде продуктът, той да се предаде на изпълнителя и чак тогава да се подпише договор. Така на практика творческите екипи работят на честна дума. Гетомен е категоричен, че бившата му е трябвало да заплати за услугите хиляди левове, но той е преценил, че съдът трябва да остойности труда му и да определи за каква сума да е искът.

Йоана и Петър Петков, както са истинските имена на рапъра, станаха гаджета още през август 2012 г. Ексвлюбените обаче старателно криеха чувствата си на публични изяви, но според техни близки имали бурен любовен романс, припомнят колегите от в.Монитор. Напоследък блондинката е забелязвана в компанията на репортера на „Господари на ефира” Боби Ваклинов, който също се изявява като рапър.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра