"Потъването на Созопол" с Деян Донков и Стефан Вълдобрев открива кино програмата на Аполония

Празниците на изкуствата представят премиерата на Костадин Бонев, спечелили адмирациите документални ленти и обещаващи предложения от пътуващото кино на БНТ...

Това лято Празниците на изкуствата ще отдадат заслужено внимание на седмото изкуство, представяйки богата кино програма с нови ленти и качествена селекция на документални филми. 
 
Едно от големите събития на Аполония ще бъде премиерата на филма „Потъването на Созопол“. Лентата с режисьор Костадин Бонев е екранизация на едноименния роман на Ина Вълчанова. Главните роли са поверени на Деян Донков, Стефан Вълдобрев и Джийсън Брад Люис. „Потъването на Созопол“ разказва историята на 50-годишния архитект Чавдар Кършев, който се отправя към крайморското градче в компанията на 10 бутилки водка. В града на неговата младост ще се случат поредица от събития, а бутилките ще съпътстват историята до последната капка. В сцените се появяват Леонид Йовчев, Веселин Мезеклиев, Мирослава Гоговска, Петя Силянова, Биляна Казакова, Жорета Николова и други известни имена от българските кино и театър.
 
Документалния жанр ще бъде представен „Последните черноморски пирати“ на Светослав Стоянов, „Лорд Бънди от София“ и „Вапцаров. Пет разказа за един разстрел“ на Костадин Бонев, които вече се отличиха с престижни награди и одобрението на зрителите - в началото на годината историята на Стоянов спечели наградата на публиката по време на София Филм Фест, а лентата на Вапцаров се сдоби със „Златен ритон“ за най-добър документален филм през 2013г.   
 
Пътуващото кино на БНТ ще акустира в Созопол, за да постави един добър финал на своята обиколка по време на Аполония. Сред филмите, които ще бъдат завъртяни на фестивала е „Гласът, който моли за България“, посветен на оперната легенда Борис Христов. Режисьор на филма е Росен Елезов, който добавя нов поглед върху живота на оперния певец. Лентата ще бъде представена наред с юбилеен концерт „100 години Борис Христов“ и премиера на биографичния роман „Тримата велики баси“ на Александър Абаджиев, за да отпразнува юбилея заедно с тридесетгодишнината на Празниците на изкуствата. В програмата присъстват „Златното сърце на София“ на Найо Тицин и „Живот почти прекрасен“ на Светослав Драганов.    
   
Билети за събитието можете да намерите в мрежата на Eventim или да закупите онлайн на http://www.eventim.bg/
За повече информация за програмата на Фестивала: www.apollonia.bg

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.