Следва

Тайни редакторски оръжия. Дамските несесери на екипа отблизо #1

Как го прави тя: Карли Клос и нейните тайни за красота

"Лятото е любимото ми време в годината", казва в скорошно интервю за...

Celebrity beauty преди 9 години

"Лятото е любимото ми време в годината", казва в скорошно интервю за Ню Йорк таймс 21-годишният супермодел.

Карли носи шантава, къса и разрошена, небрежна прическа, която зададе тонът на фризурите през 2013 година. Свързваме я с очарователна и обгрижена визия, винаги с момент на изненада.

Задължително е в перфектна форма и някак й отива.

Как точно постига тези параметри, близко граничещи със съвършенството, и кои са тайните съставки в рецептата за тяло и красиво лице на супермодела, предстои да разберем.

"Поради хубавото време, мога да прекарвам свободното си време навън и да съм доста по-активна и в движение." Карли Клос споделя с удоволствие своите здравословни навици: тя е вегетарианка, в колаборация в Кристина Тоси /нюйоркската кулинарка-суперзвезда/ са създали бисквити, изключващи от съдържанието си глутен, а също така пише и собствен дневник за здравословния начин на живот, който води. Ежедневно пуска в Инстаграм снимки, съдържащи порции с доказателства за балансирано хранене, и такива от тренировките във фитнеса.

Тук бившата балерината отговаря на въпроси, свързани с поддържане на формата, елементите на силната й мотивация да е в топ форма (изключвайки професионалния елемент на въпроса) и какви постижения във фитнеса цели да достигне.



Колко често тренираш?
Обичам да правя програмата си с пет тренировки в седмицата, като балансирам добре между кардио и силови натоварвания.

Тренировката на открито е по-добра в компания или не?
Всъщност обичам да ходя на балет с приятели, стига да успеем да координираме правилно графиците си. С приятели е по-забавно. Обичам да сменям моделите на тренировките си. Мисля, че това е най-добрия начин да изпробваш възможностите на тялото си и да ставаш все по-добър. В тази посока е много важно твоят ежедневен график да не зависи от ничий друг. За мен тренировките са възможност да се махна от всичко и да се фокусирам върху себе си. Това ме държи концентирана и е моят един час или
час и нещо в деня, когато мога да изчистя ума си и да се оставя единствено на движенията на тялото ми.

Като една класическа балерина как се чувстваш при упражнения във фитнеса, балетът вдига ли летвата или обратното?
Балерините са невероятни атлети. Балетът ти помага да балансираш между сила, издържливост и баланс. Това са трите опорни точки в една тренировка и са перфектната комбинация ако се използват заедно. Смятам, че е страхотно, че единият вид тренировка може да донесе дисциплинираност и стриктност при изпълнението на другата, във фитнеса.



Кое от двете предпочиташ: тренировката на открито или тази във фитнес салона?
И двете. През студените, снежни, зимни месеци в Ню Йорк нямам друга алтернатива освен фитнес салона. Но когато времето отвън стане хубаво, обичам да се възползвам от тази възможност и се захващам с каране на колело или катерене.

Какво те мотивира да оставаш във форма?
Да запазя физическото и психическото си здраве. Упражнявам се, изпитвайки възможностите на организма си, за да имам по-високи постижения. Движението тонизира мозъка ми и ми дава енергия за цял ден.

Правиш ли някакви промени в начина си на живот, за да спомагаш за увеличаването на достиженията си във фитнеса?
Научих се, че има много различни начини да включиш все повече движение в ежедневния си живот. Вместо ескалатора можеш да избереш стълбите. Опитвам се по-често да ходя пеша, вместо да ползвам такси или метро. Гледам да обвързвам ежедневието си с движение във всичките му форми.



Харесваш ли протеиновите шейкове? Изчистващи организма сокове? Или си просто привърженик на здравословния режим на хранене?
Здравословно хранене! Особено важно е за тялото, когато тренираш и се движиш непрестанно. Тялото ти се нуждае от гориво, за да остане здраво и силно. Нищо в такъв контекст не можа да противостои на здравословното хранене.

Йога или пилатес?
Наслаждавам се на йогата, но съм също така и голям фен на пилатес. Пилатес разчита на изолирани и контролирани движения и ми позволява да изградя център на сила и издържливост в ръцете и краката.

Когато не се чувстваш в най-добрата си форма, какво правиш за да се върнеш в кондиция обратно?
Отскоро започнах да се занимавам с медитация. Първоначално бях скептична около целия процес изобщо, но реших да опитам и го намирам за изключително релаксиращ. Да успееш да балансираш умът си е крачка към това по-лесно да балансираш и тялото си.



Кое е упраженнеието, без което не можеш?
Балет! С него израснах, упражнявайки се и движейки се. Въпреки пилатес и всички други релаксиращи и балансиращи неща, с които се занимавам, танцуването и балетът са били винаги голяма част от ежедневните ми упражнения и живот.

Има ли нещо, което не си успяла да постигнеш във фитнеса все още или имаш специални трикове за универсалност?
Едно от нещата, които винаги съм искала да опитам, е да се включа в маратон. Това е на едно от първите места в списъка ми. Смятам, че това е невероятно постижение за тялото и умът. И изисква невероятна решителност, за да го направиш.



Кои са продуктите, които са ти винаги под ръка или задължително използваш преди тренировка на открито?
Винаги измивам лицето си преди и след тренировка. Това ми помага да запазя кожата си чиста и свежа.



Има ли някакви приложения за телефон в посока здравословен начин на живот, без които не можеш?
Голям фен съм на Nike Training Club. Удобно и лесно за ползване е, отличен заместител на личния треньор. Използвам го предимно когато пътувам и нямам време за нормална фитнес тренировка.

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 1 седмица

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя