Следва

Обливанията с ледена вода продължават - вижте опитите на Кейт Мос, Риана, Еминем и още

3+3 въпроса към едно градско момиче: Меги

Тя е Меган Велчева, за приятелите Меги, на 23, от Пазарджик. Завършва...

Други преди 9 години

Тя е Меган Велчева, за приятелите Меги, на 23, от Пазарджик. Завършва СОУ "Георги Брегов" в Пазарджик - художествен профил, но винаги е искала да се занимава с мода (детска мечта), днес превърнала се в реалност. Меги учи 4-ти курс Моден дизайн в НХА. Другата й голяма страст е фотографията.

V.S. Какво ти доставя удоволствие в града?
М: Определено разходките пред Народния театър (особено вечер) и по Графа. Лятото пред театъра е страхотно – пълно е с млади хора, а с уличните музиканти обстановката е неповторима и зареждаща. Хората, които срещам там са толкова свежи и толкова Арт, а това ме кара да се чувствам на мястото си сред тях.

V.S. Кой е твоят лек против спокойствие?
М: Всеки един момент съм " заредена" с любимата си музика, макар и понякога да внасям смут в околните. Но най-добрият "лек", който знам, и винаги действа безотказно, си остава любимият ми клуб Sound Wave.

Обожавам това място! Освен че мога сама да избера музиката, която ми се слуша, там се срещам и с доста музиканти.



V.S. Какво ти липсва тук?
М: Почти нищо не ми липсва. Както се казва " Домът е там, където е сърцето!", а моето отдавна е тук, в София.

V.S. От какво зависи стилът ти?
М: Като че ли музиката винаги оказва най-голямо влияние в стила на обличане при повечето млади хора. Като всички, и аз съм преминала през доста музикални стилове и всеки един от тях е оказал малко или много влияние върху стайлинга ми. Като цяло Рок музиката е моето вдъхновение, а напоследък съм пристрастна към metalcore, new rock банди като: This Burning Day; Bring Me the Horizon; Hacktivist; Deftones; Attack Attack!; Of Mice & Men; Issues. Мога да кажа, че стилът ми на обличане е повлиян от High-End Streetwear-а.



V.S. Какъв е личният ти бунт?
М: Ще ми се да бъда по-смела в начина, по който изглеждам. Не искам да съм просто лице в тълпата. Но понякога неодобрителните погледи малко ме смущават. България все още е пълна с тесногръди хора, които съдят за книгата по корицата - не всичко различно е лошо! Страшно много се кефя на хора със странна външност, ще ми се да спре това да се гледа на хората с татуси, флешове и т.н. като на престъпници. Чувала съм не една и две истории на татуирани хора, които са спирани от полицията само заради външния им вид. Колкото и квалифицирани да са подобни хора, много по-трудно намират работа, което е доста тъжно и несправедливо тук.

V.S. Какво ще сложиш в куфара си, ако трябва да заминеш веднага?
М: Доста често ми се налага да пътувам за някъде, а нещата, без които определено не тръгвам са: книга, скицник, моливи и любимата ми музика. Човек никога не знае кога ще му дойде вдъхновението да твори, а като човек на изкуството се вдъхновявам от всичко около мен, така че това са първите неща, които пиша в травъл листа си .



Меган е част от хората, които създават новата София, такава, каквато искаме да бъде – интересна, вълнуваща, пълна с енергия. Heineken отдава заслуженото на подобни личности и иска да открие още. Можеш да се включиш и ти и да ги споделиш с хаштаг #opensofia във Facebook, Instagram и Twitter. Снимай и не забравяй да добавиш хаштага!



Виж още снимки на Меги в Sofia Street Style >>>

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

3+3 въпроса към едно градско момиче: Виктория
 

More Други