Следва

Тони Бенет и Лейди Гага са звездите в зимната кампания на H&M Holiday

Discovery и Eurosport ще работят с общ екип за разпространението на каналите си в региона и Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка

Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близкия Изток и...

Events преди 9 години

Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка (Discovery Networks CEEMEA), която е подразделение на Discovery Communications – най-голямата pay TV медийна група в света – анонсира, че от днес общ екип ще отговаря за разпространението на каналите от портфолиото на Discovery и Eurosport. Екипът ще предлага единно портфолио от 22 канала за Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка.

Под ръководството на Оксана Янушковская, вицепрезидент „Разпространение”, новосъздаденият екип ще отговаря за разпространението на най-вълнуващия пакет от развлекателни, лайфстайл и спортни канали в региона. Съвместното портфолио включва Eurosport, водещият европейски канал на спортна тематика, Discovery Channel, каналът, който е номер 1 в сферата на документалистиката, TLC, номер едно международен канал, насочен към женската аудитория и водещият канал в сферата на мистериите и загадките - ID Xtra.

„Спортните програми са най-добрата форма на документално развлечение и са естествено продължение на почти 30-годишното лидерство на Discovery в жанра. Съвместяването на най-успешните марки, хора и ясен поглед в бъдещето ни позволява да се фокусираме върху създаването на нова добавена стойност за рекламодателите, сателитните и кабелни оператори, зрителите и акционерите. Това е възможно именно с предлагането на общо портфолио на пазара”, коментира Оксана Янушковская, вицепрезидент „Разпространение” за Discovery Networks (CEEMEA).

Агенциите на Eurosport, работещи в сферата на продажбите, ще продължат да бъдат управлявани от Бенджамин Дешайес, който ще заема поста заместник стратегически директор за Discovery Networks (CEEMEA). Дешайес работи в Eurosport от 1998 г., ръководил e на отдел “Продажби към сателитни и кабелни оператори“ за пазарите на Централна и Източна Европа и е отговарял за множество ключови етапи като адаптирането на програмата на местните езици в региона.

През изминалите няколко седмици, 25-тото последователно излъчване на Тур дьо Франс бе гледано от над 50 млн. зрители. Програмата отбеляза рекордните 350 ч. излъчване по Eurosport и Eurosport 2 с над 90 ч. предаване на живо с висока резолюция. Най-престижното колоездачно състезание в света събра най-много зрители в Полша.


Оксана Янушковская

Успоредно с това Discovery Networks International (DNI) отбеляза най-добри резултати в историята си за първото тримесечие от годината. С рекордни нива на гледане и международен онлайн растеж, DNI достигна до невероятните 621 млн. зрители по света (+3% на годишна база) за втората четвърт от 2014 г. DNI продължава забележителния си ръст през 25-тата година от създаването си с най-голям брой постоянна аудитория до момента (+9% на годишна база) и регистрира най-много посетители на уебсайтовете си досега (+45% на годишна база), както и в социалните платформи (+250% на годишна база).

Елеонора Георгиева, All Channels | PR, [email protected], +359 878 601 762
За Discovery Communications CEEMEA:
Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) e медийната компания номер едно в света, оперираща в областта на платената телевизия, достигайки до общо 2,7 милиарда абонати от повече от 220 държави. Discovery се стреми да задоволи любопитството, да ангажира и забавлява зрителите с висококачествено съдържание в повече от 210 телевизионни мрежи по света, начело с Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Investigation Discovery и Science, както и съвместната продукция с американската мрежа OWN: Oprah Winfrey Network. Eurosport International, водещата спортна медийна група в Европа, също е управлявана от Discovery и включва 6 канала в Европа и Азия. Discovery e водещият доставчик на образователни продукти и услуги за училища, включително наградените серии на К-12 дигитални учебници, и дигитален лидер с разнообразно онлайн портфолио, което включва Discovery Digital Networks. За повече информация: www.discoverycommunications.com.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.