Следва

33 оборота в София с Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 12 Pasticceria Orsetti

Няма, ама има, такъв въпрос: Как да напълнея?!

Много хора нямат абсолютно никаква представа колко трудно може да бъде качването на...

Health преди 9 години

Много хора нямат абсолютно никаква представа колко трудно може да бъде качването на няколко килограма.

Липса на апетит, нарушения в храненето, строги диети, активен начин на живот, стрес, липса на време за почивка, депресия, храносмилателни проблеми, алергии, хормонални нарушения и туморни заболявания - всичко това може да доведе до намаляване на теглото. При това в степен, далеч от желаната и дори естетичната.

Ето някои съвети за тези, които биха искали да прибавят килограми.

За да не се претоварва организма, към диетата "за напълняване" трябва да се подходи постепенно и систематично.

Основни правила на диетата:

• Събуди апетита си като преди ядене изпиваш половин чаша зеленчуков или плодов сок
• Храни се 5-6 пъти на ден, винаги в едно и също време
• Изготвяйки менюто си, не забравяй да добавиш в него най-любимите си ястия
• След най-обилните хранения (например след обяда), може да си полегнеш за половин час
• Пий чай с маточина. Тя има успокояващ ефект и забавя метаболизма

Първоначално диетата трябва да бъде ниско калорична. Количеството калории се увеличава постепенно, докато достигне до 3000-3500 ккал на ден. Съдържанието на протеини трябва да бъде 15%, мазнини - 30%, въглехидрати - 55%.

Трябва да се внимава половината от употребените протеини да са с животински произход.

Умереното въвеждане на мазнини в диетата (120 грама на ден) и равномерното им разпределение в дневното меню ще ти даде енергия, ще елиминира възможността от появата на отвращение към храната и ще ти помогне да избегнеш високата киселинност. Три чаени лъжички растително масло на ден са напълно достатъчни. Но не забравяй, че ненаситените мастни киселини, чийто източник е соевото, слънчогледовото масло и зехтина, са по-полезни от животинските мазнини.

Излишъкът от въглехидрати води доста бързо до появата на мастната тъкан.

Следователно, в диетата трябва задължително да присъстват захар, мед, бял хляб, макаронени изделия и плодови сокове. Соята и останалите бобови също са незаменими. Не трябва да се забравят витамините и минералните соли, отговорни за усвояването на хранителните вещества.

Закуска
Чудесни продукти за закуска са изварата, сиренето и какаото. За разнообразие може да си приготвиш варено мляко с яйчен жълтък и рядка каша с ориз или елда.

Обяд
Основните компоненти трябва да бъдат телешкото или дивечовото месо, леко подправено на вкус, приготвено на пара. След това месото може да се запържи. По подобен начин може да се приготви и риба. Най-добрата гарнитура към месното ястие е картофеното пюре с масло или сметана.

Следобедна закуска
Менюто може да включва такива деликатеси като салата с броколи и други зеленчуци, подправени със зехтин и леки закуски с ядки, стафиди и млечни продукти.

Вечеря
Денят може да завърши с яйца, приготвени по различен начин.

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.