Следва

Направено във Великобритания. Новата есенно-зимна колекция на M&S

Редакторски двубой - по 5 задължителни първи есенни покупки. Кой какво избра?

Есента се задава. Все още е зад ъгъла и изостава с няколко метра, но няма да е лошо да...

Shopping преди 9 години

Есента се задава. Все още е зад ъгъла и изостава с няколко метра, но няма да е лошо да помислим за някой свеж сет, който да внася настроение, когато златистите листа под краката ни зашумят. За да приемем, че лятото си е отишло по-лесно. А за уважаващото себе си градско момиче, стилен аутфит от глава да пети трябва да е напълно достатъчен стимул. Затова ние се спираме на два такива, с две различни гледни точки на две различни момичета, и оставяме на вас да прецените кое би подхождало повече на личния ви стил.

Миглена

Започвам отгоре надолу. Първото нещо, абсолютно задължително за мен тази есен, е шапката, филцова, федора. Класа, стил и урбанизъм в едно. Не мога и да мечтая за повече от една шапка. След известно търсене се спрях на тази. Опитах да изляза от черно бялата гама, в чиито води често плувам. Затова тази бургундска прелест ме спечели от първия момент.



Следващата част е не прекалено тежък пуловер. Обичам по-едрите плетки. И такива, които сменят посоката си. Този е точно това, което търсех. Малко асиметричен, различен и неочакван, този ванилов пуловер е идеален. Семплият цвят дава възможност за проявление на ексцентричността при изпълнението на модела. И на мен определено ми харесва.



Следващият елемент от аутфита е несъмнено дамската чанта. Каквото и да правя, все се спирам на големи и черни. Удобни са, излишно е да го казвам. Позволяват ми разточитеслтвото да не мога да реша точно какво  трябва да нося с мен и да имам всичко под ръка. Този път обаче смених избора си. Този металически клъч ме погълна от пръв поглед. И е толкова различен от всичко, което обикновено нося. Затова се спирам на него.



Любимият ми панталон за сезона е кожен. И тесен. Намирам го за наистина стилен в комплект с овърсайз блуза или пуловер. Ето и моя избор на такъв



И за финал остават обувките. И не, не е необходимо да бъдат в същия цвят като чантата. Отдавна това правило не е валидно. Така, че да се "ъпдейтнем" и по този повод да отдадем почит и на прословутите оксфордки. Идеалната есенна обувка. А тези са новите любими. С тях първият есенен аутфит за сезона е успешно завършен. И, виждайки резулатата, определено съм доволна.



Габи

Тази есен твърдо съм решила да сбъдна една моя модна мечта : да бъда момичето на Ив Сен Лоран. С впрегнати сили и чаша капучино с много канела върху бюрото в редакцията, преобърнах он-лайн магазините и се оборудвах с необходимите дълго желани черно-бели съкровища.

Задължителна и първа покупка - обувките. Chunky, удобни, със симпатичен ток и голям чар.



Sam Edelman - 229 евро, от farfetch.com

Следващият допълващ елемент е коженият минижуп със задължителната ретро висока талия, който се оказва една от универсалните находки за тази есен.



Купувам го от asos.com за 25 паунда.

В ред отдолу нагоре следва бялата, много basic памучна риза. С леко boyfriend намигване я подпъхвам в току-що взетата пола.



От topshop.com за 20 паунда

А сега е редът на любимата ми част от всеки един аутфит или шопинг преживяване - аксесоарът. Нали съм си на вълна - обсесия по Лоран, избирам си копринената oversized панделка, която да замени жаждата на ризата за папийонка.



Saint Laurent 480 евро от farfetch.com

Идва редът на завършващото всеки аутфит звено - Чантата, с главно Ч. В духа на днешната ми селекция, тя трябва да е с винтидж внушение и повече от привлекателна. Ами, освен да е това гладко съвършенство от Marni, не виждам какво друго би могло да е.



Marni, 980 евро от net-a-porter.com

More from View Sofia

More Shopping