Следва

Сьомга на грил

Квартал на тротоарите

Всеки ден извървяваме метри, дори километри по улиците на града, както...

All About Life преди 9 години

Всеки ден извървяваме метри, дори километри по улиците на града, както удобно казваме. В действителност обаче, отреденото за пешеходците място са тротоарите. Разрушени, полуразрушени, с липсващи плочки. Вървим по тях ежедневно, докато не се почувстваме като в лабиринта на минотавъра след някой дъжд, понеже не сме сигурни кои бяха "плаващите" по този тротоар. И в крайна сметка изсипваме водата от обувките си отстрани на същия този тротоар.

Вглеждайки се повече обаче, редно е да се замислим как би могло това да се промени. И откриваме, че има хора, които вече не само са мислили по въпроса, но са направили и първите крачки в тази посока.

Създавайки проекта "Квартал на тротоарите", заснемайки добре познатите ни паважи, в най-причудливите им форми, в които се подвизават към настоящия момент. Гледки от родната София, наподобяващи нещо средно между сюрреализъм и поп арт. Български патент!



Идеята на проекта е да се обърне внимание на състоянието на тротоарите в градска среда, в която всички ние се движим, и това да даде възможност за реновиране и обновяване на тези проблемни участъци. Те, както и улиците, са част от облика на града ни, на столицата ни.

Както в нашите очи, така и в очите на всеки посетител. И фактът, че се намират под краката ни не означава, че никой не поглежда към тях. Затова стискаме палци този прекрасен проект да получи необходимата гласност и отклик и да спомогне улиците ни да попаднат в омаята на преображението.

Можете и вие да разгледате подбраната селекция от фотографии от 28.08.2014г. до 13.09.2014г. в +Това, за която любезната Алекс, инициатор на проекта, ни разказа и да посетите сайта на проекта.


Алекс - инициатор на проекта




More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 10 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 10 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.