Следва

От синьо по-синьо

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Нереалистичните изображения в модните сесии имат съвсем реално влияние върху много момичета, които цял живот живеят с криворазбраните критерии на някой за това що е хубост...

All fashion преди 9 години

Хубавото Наде на неХубавата корица на родната GRAZIA

Списанието е българското издание на популярното в света GRAZIA, месецът е август, а липсата на въображение у екипа "сътворил" корицата е направо безобразно. Гореща, красива и много талантлива, Надя е сред най-чаровните присъствия на родната музикална сцена, но на този кадър едва, да не кажем изобщо, долавяме тези й положителни качества. Цялото усещане е за вялост, носталгия по нещо си и липса на каквото и да е било послание към публиката. Недопустимо за най-летния брой на модния журнал, на който пожелаваме септември да бъде май.

Риана като по нощница



Лято, слънце, остров Сардиния, бутици на Прада, Версаче и Луи Вютон, а сред този разкош – Риана с вид на току що изписана от клиника за душевно болни. Не, никой не е излъгал Риана, тя знае, че изглежда нелепо. Роклята на Натали Мартин не е лоша, лека и копринена, обсипана с цветя – абсолютния лежерен аутфит. Облечена от Риана обаче, фееричната дреха изглежда като раздърпана нощница, а свободно разпуснатите й коси допълват образа, с внушение за неопитомена емоция и модно нехайство. Чантичката Прада и яркото червило са като масло, налято в огъня на непримиримия контраст, който само звезда от мащаба на барбадоската гордост може да си позволи, защото това й е работата – да създава работа на медиите с всеки свой ход.

Лена Дънам като огромна торта



Като огромна розова торта върху червения килим изглеждаже Лена Дънам при раздаването на наградите Еми. Звездата, която е сценарист и режисьор на хитовото шоу Girls излъчван по HBO, беше избрала творба на Giambattista Valli за появата си под прожекторите. И ако Girls e считанo от критиците за наследник на култовия Sex and The City, то за Лена определено не можем да кажем, че е следващата Кари Брадшоу. Излишно обемна и безвкусно претруфена изглеждаше полата от сета на Лена. Водопадът от преливащи от розово към червено воали създава впечатление за бързотопящ се захарен памук, който внася безпокойството, че нещата са извън контрол и нито русата коса на Лена, нито симпатиите ни към нея могат да спасят положението в модно отношение.

Маншон, Полуобувка и... Андрю Гарфийлд



За премиерата на новия си филм „99 Homes" Андрю Гарфийлд е избрал прекрасен втален костюм, но никой не му обърна внимание поради отвличащия елемент завладял лицето му, а именно огромна и буйно растяща брада. Симпатичното младо лице на Андрю се губи сред море от непокорни косъмчета, прихлупено със също толкова щедро израстнала коса. Усмивката е същата, закачливият поглед също, но сред преизобилната растителност сексапилът и привлекателността, като че ли отстъпват за сметка на занемареното пенсионерско излъчване на Гарфийлд. Всички гадаем на какво се дължи стилистичното безобразие и се надяваме в най-скоро време Ема Стоун да вземе нещата в свои ръце, или поне ножицата.

Криворазбраната хубост на марката бански Fella Swim 


Много са звездите, които обичат бързите фотошоп корекции по телата и лицата си, но не всички имат нужда от подобна намеса, за да се чувстват добре с това, което виждат. И най-горещият пример е австралийката Меган Каусман, която открито се обяви против подобни действия, след като от бранда за бански костюми Fella Swim публикуваха сесия с нея, на която тя е с поне 10 килограма по-слаба.

"Съгласих се да участвам в тази кампания преди време без изобщо да подозирам, че екипът на марката има подобни намерения за тялото ми. Шокирана съм от това, което виждам и отказвам да стоя зад бранд, който внушава, че колкото си по-слаб, толкова е по-добре!", заяви Меган в своя Instagram профил под кадър, на който ясно се вижда как тя е трансформирана от момиче с приятни форми в своя по-слаба версия, която според нечии представи за красота е по-подходящата за целите на кампанията.

"Аз съм размер 8, а не размер 4, и смятам, че телата на всички жени са красиви. Тази индустрия е полудяла!!!! Безумно е подобни хора да определят как трябва да изглежда една жена!", завършва коментара си Меган, а ние абсолютно заставаме зад изказването и усещането й за нещо нередно в целия моден бизнес приел определен културен идеал за това кое е красиво. На мнение сме, че нереалистичните изображения в модните сесии имат съвсем реално влияние върху много момичета, които цял живот живеят с криворазбраните представи на подобни хора за хубост.

More All fashion