Следва

Б като Библия, Б като Блог

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2014-15: Челси момиче

Модата обича да поглежда назад през рамо... Прави го с финес и невероятно...

All fashion преди 9 години

Модата обича да поглежда назад през рамо... Прави го с финес и невероятно често. Прийом, с който сме свикнали, който приемаме и без който модата нямаше да е това, което е.

Особено много в последните години модата буквално се е венчала за миналото, съюз, скрепен с много любов, силно вдъхновяващ и сякаш неомръзващ.

За есента на 2014, дизайнерското войнство черпи вдъхновение от всичко, датирано с 50 години назад, включително старите киноленти, ярките образи на творците от 60-те, достатъчно е споменаването само на Анди Уорхол, от момичешката естетика на късите дължини, прибрания силует, ботушите, лицевата кожа, сукманите и още толкова много челси-момичета елементи.

Именно Челси момичета на Уорхол от средата на 60-те години на миналия век, с малко меланхоличен вид и носталгични прически, оформят една от водещите тенденции на есента.

Есента е есен, включително и тази на 2014, и няма как да не ни навее малко от същите меланхолично-унесени чувства след топлото бурно лято, почивките и партитата. На помощ в туширането на контраста от ведрите и малко откъм количество плат дрехи на отминалия сезон идват тези модели, които да ни обгърнат топло, докато преборим тъгата по отминалото лято.





A.W.A.K.E.


Peter Jensen

Не, те не са диско в буквалния смисъл, въпреки металическите и лъскави одежди показани от Miu Miu, Marc Jacobs, Céline и Phillip Lim. Просто носят студената красота на геометричните форми, на модерния град.


Miu Miu


Marc Jacobs


Phillip Lim


Céline


Jil Sander

Не са и излезли от експериментален ъндерграунд филм, въпреки препратката с творениято на Уорхол. Те са изчистени, удобни, от естествени материи в пастелни цветове дрехи. В тоновете на града. Не констрастират, а напротив, плавно се сливат с обкръжаващата среда, подобно хамелеон.









Christophe Lemaire


ADEAM


Cacharel


Dsquared²

А понякога показват нотка на непокорство и навличат животински принт, или тъмна кожа като при Tom Ford и Louis Vuitton. Но все си остават Chalsey Girls. И вдъхновяват отново и отново.

А ние сме склонни да им се доверим, понеже сме градски момичета. И стилът, в едно с атмосферата на
мястото, носи насладата на удовлетворението, когато двете се случат толкова хармонични помежду си.




More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.