Следва

Б като Библия, Б като Блог

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2014-15: Челси момиче

Модата обича да поглежда назад през рамо... Прави го с финес и невероятно...

All fashion преди 9 години

Модата обича да поглежда назад през рамо... Прави го с финес и невероятно често. Прийом, с който сме свикнали, който приемаме и без който модата нямаше да е това, което е.

Особено много в последните години модата буквално се е венчала за миналото, съюз, скрепен с много любов, силно вдъхновяващ и сякаш неомръзващ.

За есента на 2014, дизайнерското войнство черпи вдъхновение от всичко, датирано с 50 години назад, включително старите киноленти, ярките образи на творците от 60-те, достатъчно е споменаването само на Анди Уорхол, от момичешката естетика на късите дължини, прибрания силует, ботушите, лицевата кожа, сукманите и още толкова много челси-момичета елементи.

Именно Челси момичета на Уорхол от средата на 60-те години на миналия век, с малко меланхоличен вид и носталгични прически, оформят една от водещите тенденции на есента.

Есента е есен, включително и тази на 2014, и няма как да не ни навее малко от същите меланхолично-унесени чувства след топлото бурно лято, почивките и партитата. На помощ в туширането на контраста от ведрите и малко откъм количество плат дрехи на отминалия сезон идват тези модели, които да ни обгърнат топло, докато преборим тъгата по отминалото лято.





A.W.A.K.E.


Peter Jensen

Не, те не са диско в буквалния смисъл, въпреки металическите и лъскави одежди показани от Miu Miu, Marc Jacobs, Céline и Phillip Lim. Просто носят студената красота на геометричните форми, на модерния град.


Miu Miu


Marc Jacobs


Phillip Lim


Céline


Jil Sander

Не са и излезли от експериментален ъндерграунд филм, въпреки препратката с творениято на Уорхол. Те са изчистени, удобни, от естествени материи в пастелни цветове дрехи. В тоновете на града. Не констрастират, а напротив, плавно се сливат с обкръжаващата среда, подобно хамелеон.









Christophe Lemaire


ADEAM


Cacharel


Dsquared²

А понякога показват нотка на непокорство и навличат животински принт, или тъмна кожа като при Tom Ford и Louis Vuitton. Но все си остават Chalsey Girls. И вдъхновяват отново и отново.

А ние сме склонни да им се доверим, понеже сме градски момичета. И стилът, в едно с атмосферата на
мястото, носи насладата на удовлетворението, когато двете се случат толкова хармонични помежду си.




More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.