Следва

Тайни редакторски оръжия. Дамските несесери на екипа отблизо #3

Тайни редакторски оръжия. Дамските несесери на екипа отблизо #2

Днес, в този прекрасен дъждовен ден, ние, редакторите на ViewSofia, решихме да...

Beauty News преди 9 години

Днес, в този прекрасен дъждовен ден, ние, редакторите на ViewSofia, решихме да направим нещо различно и напишем нещо лично. А какво по-лично от това, да надникнем в чантата на една жена или по-точно в нейния несесер?

Всяка една от нас, оказа се, има своите тайни и хитрини. Букет от прекрасни цветя сме всички ние, жени, момичета, деца.

Играем всеки ден, по много, включително и на красота.

Какво ни трябва, за да сме най-красивите от всички? Всяка крие тайните си в несесер. Вечно подръка, съвсем наблизо, доста пълен, супер верен...

Надникнахме заедно в "сандъчето с вълшебни късчета разкрасяващо щастие" вчера и днес и утре отново ще го направим. Не възразяваме срещу открадването на красивите ни тайни...

Диана, 35



Не е тайна, че несесерът на всяко момиче е сред най-разтегливите понятия от Теория на относителността. Препълнен от безбройните тубички, шишенца и кутийки от тоалетката, които всяка от нас настоява да вземе със себе си, ей така, за всеки случай, той ту се оказва твърде малък, ту удвоява размера си щом влезем в магазин за козметика и е готов да побере още и още нови помощници в стремежа ни към красота.

Моят летен несесер е проявил привидна скромност, провеждайки кастинг сред най-надеждните си приятели. Ето и финалистите:

Жизненоважната хидратация на кожата на лицето през лятото е поверена на дуото термална вода Avène и крем Avène Tolérance extrême. Моята кожа е и чувствителна, което налага внимателен подбор на това, което ще лежи под грима цял ден, и, освен слънце, ще събира агресивните фактори като прах и замърсяване в града. След множество изпитателни тестове кремът Tolérance extrême и другарчето му Tolérance extrême riche, които хидратират, подхранват и са 100% стерилни, заслужиха титлата „верен приятел”, както и постоянно място в козметиката ми.

След лакомо излагане на слънце, очите ми имат нужда от различен подход, за да засияят на фона на все по-шоколадовия тен на лицето ми. Палитрата на Too Faced Boudoir Eyes Sofit & Sexy Eye е подарък от близка приятелка за рождения ми ден и е най-доброто, което може да подчертае погледа. Преливащи меки цветове, някои с фини блестящи частици и книжка с основни идеи за миксиране – абсолютно удоволствие.

Череният молив за очи от Bourjois също е навсякъде с мен. Той е с много приятна за нанасяне текстура и придава необходимата доза драматизъм на специалните вечери. Няколко щриха са достатъчни за трансформация на стила.
За поддържане на свеж вид през целия ден се старая винаги да нося няколко освежаващи мокри кърпички L'Occitane с аромат на лавандула. Няма нищо по-приятно от тях, особено когато денят набира скорост, а температурите са предизивкателство към свежата кожа.

Два любими летни цвята за нокти – активни, ярки, но и класически от Nails Inc., които са перфектното допълнение към летния ми гардероб. Нося ги с мен, защото въпреки чудесната си покривност и издържливост, моето невнимание налага винаги да мога да поправя някое по случайност наранено крайче.

Последният, но не по значимост, воин за красота, е маската за очи, която след кратък престой в хладилника е готова да заличи всяка подпухналост и умора, защото и без грим, чистият поглед може да каже повече от всяка нарисувана емоция.

Миглена, 24



Дамският козметичен несесер е най-добрият приятел на всяка жена. Затова в своя поставям само нещата, на които истински се доверявам. Обичам компактността. Не се товаря да нося излишни количества козметични продукти с мен. Затова онова, което може да се види в несесера ми е само най-необходимото. За да съм в състояние да се погрижа за външния си вид където и да се намирам през деня, без значение дали ще е необходимо да го възобновя или просто освежа. Ето и моите абсолютно верни приятели, които нося всеки ден с мен.

Лято, топлина, дехидратция. Не че през зимата кожата не се изтощава много. Затова за мен на първо и основно място е термалната вода. Не мърдам никъде без нея. Тя е в състояние да замести дневния крем и да се погрижи чудесно за кожата, като я хидратира дълбоко и изравни тена, премахне зачервявания и дразнения. Тази, която не напуска чантата ми е Avène. Влюбена съм в нея. Друг продукт, без който не мога е моя CC Cream на Max Factor. Консистенцията му е лека, не омазнява кожата и остава незабележим. Перфектният грим прави лицето ми съвършено, без наличието му да е натрапчиво. Ако съм преценила обаче, че няма да поставям никакъв грим върху лицето си днес, другият ми верен помощник е изравняващ тена серум на Loreal. Лицето не лъщи и е оптимална версия за щадене на кожата от ежедневните дози макиаж.

Никоя уважаваща себе си жена не тръгва на нито една крачка без спирала в дамската си чанта. Усвоила този полезен трик, който ме е спасявал много пъти при появата на неочакван ангажимент или среща, изискващи по-прецизен външен вид, не се разделям с Max Factor Clump Defy Extensions. Класическа, черна. Прави миглите ми, които по начало са с руси краища, наистина впечатляващи.

Специалната четка ги разресва перфектно и аз съм сигурна, че правя впечатление с красота доближаваща се и подчертаваща естествената ми такава. Това, което важи за спиралата, важи и за червилото.

Понякога едно червило може да ти оправи настроението за целия ден. Особено ако е твоя цвят. Това, което нося винаги у мен е Essense, в пастелен коралов цвят. Подходящо е за повечето ежедневни ситуации, цвета не се набива много на очи, но пък подчертава устните, така че мога да разчитам на него да довърши аутфита ми. И не на последно място смятам, че е особено задължително да имам под ръка балсам за устни. Излишно е да изтъквам качествата и преимуществата му. Необходим е. За този сезон се спирам на Garnier с UV фактор. Освен че омекотява, и предпазва от агресивните слънчеви лъчи.

И не на последно място, един натурален продукт на Lush, отново балсам, с лек розов цвят. И ухание на детска дъвка. Просто го обожавам.

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

Тайни редакторски оръжия. Дамските несесери на екипа отблизо #1
 

More Beauty News