Следва

Добре е да се пробва: Vichy Aqualia Thermal и Vichy Idealia eyes

Тайни редакторски оръжия. Дамските несесери на екипа отблизо #3

Играем всеки ден, по много, включително и на красота...

Beauty News преди 9 години

За да сложим подобаващ край на лятото, ние, редакторите на ViewSofia, решихме да направим нещо различно и напишем нещо лично. А какво по-лично от това, да надникнем в чантата на една жена или по-точно в нейния несесер?

Всяка една от нас, оказа се, има своите тайни и хитрини. Букет от прекрасни цветя сме всички ние, жени, момичета, деца.

Играем всеки ден, по много, включително и на красота.

Какво ни трябва, за да сме най-красивите от всички? Всяка крие тайните си в несесер. Вечно подръка, съвсем наблизо, доста пълен, супер верен...

Надникнахме заедно в "сандъчето с вълшебни късчета разкрасяващо щастие" вчера и днес и утре отново ще го направим. Не възразяваме срещу открадването на красивите ни тайни...

Елена, 37



С течение на времето се научих да нося по-органичен, но по-точен асортимент за красота в несесера си.
Най-важните помощници за свежест и самочувствие в моя случай са три - качествен овлажняващ устните гланц с дискретен оттенък, много спирала на миглите за силно изразителен поглед и обемна четка за погалване на скулите против бледост.

Напоследък открих страхотното дуо на Maxfactor Lipfinity - дълготрайно червило с уникална технология и двустепенна система на нанасяне – първата стъпка е основа от наситен дълготраен цвят, а втората стъпка е хидратиращ блясък, който може да се нанася многократно върху устните в продължение на целия ден.

Нося за всеки случай много подобния по нюанс лак за нокти Fracas на Chanel, защото често се случва да ми се наложи корекция на целостта на покритието. Не се научих да ходя с обелени нокти, с изключение само на почивка на самотен остров.

Спиралите, които се надпреварват за първенство в козметичната ми чантичка винаги са повече от една. Просто обичам да постигам различен ефект с всяка от тях, различен от този на останалите, който пък зависи от настроението ми, момента и дрехите, с които съм.

Маскарата-любимка, обичайно героиня през нощта, е Hypnose на Lancome - фантастичен продукт, който ползвам от години за кукленски поглед от най-естетичен калибър.

В ежедневието слагам по два пласта от една от двете по-нови любимки - Une 3 in 1, заради перфектния ефект, при това базиран на 100% натурални съставки и Maxfactor Extensions, заради неописуемото удължаване.

За ефекта "опушени очи", който ми е любим, точно като на Брижит Бардо, използвам един страхотен, и като степен на изгода включително, продукт на Golden Rose - молива за очи в най-черното възможно - Blackest Black. Графитът е мек, супер лесен за нанасяне и доразнасяне с пръсти, както обичам, и доста, доста икономичен.

Днес конкретно се е случило да нося и базата ми за грим на Maxfactor - Facefinity, която обичайно оставям на тоалетката вкъщи. Нанасям по две капки по лицето и шията преди фон дьо тена, с което фиксирам превъзходно грима и осигурявам защита от слънцето. Facefinity има SPF 20 и осигурява наистина уникална дълготрайност.

Препоръчвам горещо и един продукт на AVON, който няма аналог, или поне такъв, който да познавам. Става дума за Reversalist, компактният крем против бръчки с капак на кутията - огледало. Приплъзваш капачето, взимаш малко от приятния при докосване продукт и нанасяш директно върху грима на местата, които усещаш най-уязвими откъм бръчки. Ефектът е на моментално изглаждане, а и може да се употребява до насита.     

Вечно с мен, вярно, не в несесера, а в чантата, защото трябва да е в голяма опаковка, за да съм спокойна, и термалната вода на Avene. Наричам този продукт чудо. Който го е ползвал, знае защо.

Пламена, 26



Ще съм напълно откровена с вас - не нося несесер в себе си. Никога.
Всичко, което имам и ми е необходимо се търкаля по дъното на чантата, трудно откриваемо, но винаги много необходимо, затова да изглеждам поне добре, когато и където и да отида.

Истината е, че не става въпрос за много неща и ще излъжа, ако кажа, че се гримирам всеки ден, оправям грима си навън редовно или пък ползвам кой знае колко интересни гримьорски похвати, за да поддържам блестящ външен вид. Знам, че възрастта, на която съм все още ми позволява подобни бюти нехайства, затова си ги и позволявам, знаейки, че не ми остава още много време до натрупването на хиляди тубички и шишенца в някоя красива спретната торбичка, или както е прието да я наричаме - несесер.

Въпреки горното "лирично отклонение", все пак съм горд притежател на няколко неща.
Фон дьо тен Vichy. Пробвала съм поне 10 различни, докато го открия и не бих сменила бялата тубичка за нищо на света. Той ми дава чувство за пърхаща лекота, хидратира безобразно добре и има висока и дълготрайна покривност, което го прави абсолютно безценен за красивото ми вписване в забързаната градска реалност.

Продукт номер две, по реда на номерата, са блестящите перли на Essence Cookies and Cream. В три цвятя - светло розово, златисто-бежово и праскова, те придават едва забележим блясък на лицето и стоят като напълно естествен завършек на грима.

Четката, с която слагам от перлите, също е много важна и съм почти сигурна, че тя е наполовина виновна, затова да ги харесвам, като другата половина разпределям по равно между едва доловимото сияние, което ми дават и начина, по който сладко миришат.

Разбира се, едва ли има момиче на този свят, което да не притежава поне един глос за устни. Аз имам много. Тези тук са отново на Essence. Наситено розов и матово червен, които спасяват положението винаги, когато се наложи да съм малко по-така... Тук внасям уточнението, че гланцовете сменям много често. Обикновено ги трупам в чантата, докато не ми натежат, след което ги изваждам, отделям само най-важните и процедурата започва от начало.

Не такъв е случая със спиралата ми за очи. Тя винаги е само една - класическа черна Max Factor Clump Defy Extensions, а до нея плътно стои и червилото за перфектни целувки от AVON, което си е истинско предизвикателство за момчетата. Яркият му червен цвят не е оставял никой безпристрастен, поне засега и... хайде няма да ви споделям, какво са ми споделяли мъжете за него. Само ще ви кажа, че работи безотказно, всеки път, когато се наложи.

И на последно място, но не по важност, стои гордо розовата тубичка с надпис Avène, която е пълна с чудотворен скраб продукт, който след себе си оставя кожата ми по-свежа, по-нежна и видимо по-сияйна. Без парабени, без да зачервява излишно лицето, продукт подходящ напълно за чувствителна кожа за разлика от повечето ексфолианти, които съм пробвала.

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

Тайни редакторски оръжия. Дамските несесери на екипа отблизо #1

Тайни редакторски оръжия. Дамските несесери на екипа отблизо #2




 

More Beauty News