Следва

Карбовски къса с журналистиката

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 8 - 14 септември

Концертът в София на новия проект The Serial Killers, обединяващ легендите B Real & Julio G от Cypress Hill заедно с X Zibit и Demrick, щe бъде преместен с един ден от обявената дата...

Events преди 9 години

The Serial Killers - концерт

Кога: 11 септември, 21:00 часа 
Къде: MIXTAPE 5

Концертът в София на новия проект The Serial Killers, обединяващ легендите B Real & Julio G от Cypress Hill заедно с X Zibit и Demrick, щe бъде преместен с един ден от обявената дата. Събитието ще се проведе на 11 септември. Мястото на шоуто също претърпява промяна. Новата локация на хип хоп партито на есента е столичния клуб Mixtape5.

B Real, X Zibit и Demrick ще стъпят на родна територия още на 8 септември. Промяната в датата се дължи на факта, че B-Real от легендарните Cypress Hill предприема мини българско турне като част от High Summer 2014 – на 9-и септември в Клуб OXYGEN в Слънчев Бряг и на 10-и в Клуб XTRAVAGANZA, преди взривоопасното шоу на 11 септември в София. Диджей турът му включва специално селектирани сетове с най-силните хип хоп и фънк хитове от последните 20 години.

В септемврийската вечер хип-хоп великаните ще изпълнят едни от най-големите хитове на Cypress Hill и X Zibit. Част от най-силните и добре познати на феновете родни изпълнители ще подгреят щатските легенди. Сред българските артисти публиката ще види BOBO, JAHMMI YOUTH, CHIBOOK, ATILA и др.

Вход: единичната цена на билет за концерта на The SERIAL KILLERS е 30 лв. На място цената ще е 35 лв. След щатските легенди пултът ще заемат добре познатите на българската публика диджеи от Camp Sessions. От своя страна, култовото гуру B Real от Cypress Hill ще продължи в софийския клуб Sugar с тематичния си диджей сет “Dr. Greenthumb”. Входът за афтър партито е 15 лева.

Закупените до момента билети за 10-ти септември остават валидни за новата дата и място, а желаещите да го върнат могат да се обърнат към билетопродавача, от който са го закупили.

Bulgara на живо в Студио 5

Кога: 12 септември, 22:30 часа 
Къде: Студио 5 

Ритъмът на сърцето на Studio 5 отново покачва пулса до опасни граници! Причината?! Точно в 22.30ч. на 12-ти септември BULGARA забиват своите силни мелодии, съчетаващи българска традиционна музика с дръм енд бейс, фънк и броукън бийт. Песните им имат способността да създават собствен свят като от фолклорна приказка, в който биваме пренасяни неусетно. От нежни през динамични до бесни звуци, които изискват пълното ни ангажиране, BULGARA безкомпромисно приковават слуха и вниманието на публиката си..

BULGARA са:
Костадин Генчев - кавал
Димитър Христов – тамбура
Христина Белева – гъдулка
Петьо Костадинов – гайда
Чавдар Асенов – бас
Стоян Павлов - перкусии
Кирил Добрев - барабани,програминг
Ева Перчемлиева – перкусии

Вход: 10 лева 

Marinheiros do Brasil в Студио 5

Кога: 13 септемви, 19:00 часа 
Къде:
Студио 5 

На 13 септември от 19:00ч., лятото отново нахлува с пълна сила на сцената на Studio 5, заедно с музикантите от Marinheiros do Brasil, за да ни остави още малко с чувството, че сме на пясъка и морето е пред нас. Marinheiros do Brasil акостират в София за първи път през август 2013 г.

Постоянният екипаж, съставен от Виктор Бенев (барабани), Калин Жечев (пиано), ПетърГеоргиев (китара) и Евден Димитров (бас китара) има за цел да ви изведе на плажната ивица - там, където подобава да посрещнете залеза с босанова, самба и "caipirinha" в ръка.

Вход: 8 лева (6 лева за учащи)

Clave Cubana

Кога: 13 септември, 21:30 часа 
Къде: PLAYGROUND

Концерт с една от най-модерните латино групи Clave Cubana предстои на 13 септември в Playground, София.

Clave Cubana е група, нашумяла с техните парчета в стил reggaeton и salsaton, като наскоро, след супер успешния им албум "Bandolera", излезе и вторият: "Fiesta". Смесвайки по невероятен начин звученето на reggaeton с различни стилове като salsa, bachata и merengue, албумът представя един нов стил, който кара публиката да подивее.

Галерия "Ракурси“ и Фондация „Едмонд Демирджиян“ откриват изложба на Едмонд Демирджиян и Радоил Серафимов

Кога: 11 - 30 септември , откриване - 11 септември, 18:00 часа
Къде: галерия "Ракурси"

„Ракурси“ и Фондация „Едмонд Демирджиян“ откриват изложба на Едмонд Демирджиян и Радоил Серафимов и връчват за пет път наградата за живопис за обещаващо развитие и посветеност на изкуството. Досегашните носители на наградата са Минко Йовчев, Калия Калъчева, Велислава Гечева и Любен Петров. Журито в състав: Мария Василева, Надежда Олег Ляхова, Даниела Радева, Недко Солаков и Правдолюб Иванов, следи целогодишно развитието и изявите на младите художници. Изборът тази година е Радоил Серафимов. Наградата се състои от предоставяне на възможност на младия художник да покаже свои творби в престижна галерия в колективна изложба с Едмонд Демирджиян, грамота и парична сума от 1000 лева.

Едмонд Демирджиян (1951-2009) е български художник, живял и работил в България и САЩ. През 1978 г. завършва специалност стенопис в Художествената академия в София при проф. Димо Заимов. От 1978 участва активно в художествения живот у нас и в чужбина. Организира множество самостоятелни изложби. Работи в областта на рисунката, колажа, живописта и графиката.

Фестивал Фотофабрика - София 2014 

Кога: 10 септември - 30 ноември
Къде:

За първа година тази есен, между 10 септември и 30 ноември, в София ще се проведе международния фестивал Фотофабрика - платформа за съвременна репортажна и арт фотография.

Нейната програма се разгръща около двете основни изложби - Протестиращият човек с фоторепортажи от световните протести през последните години, и Човекът и неговите състояния с художествени фотографии от колекцията “Алкобендас”, Испания. В центъра на двете изложби застава съвременният човек със своите лични и социални емоции и реакции, с градската си енергия и със своите тълкувания на реалността. Третият фестивален модул - Фото Финиш под мотото „Това не е краят на протестиращия човек...” търси диалог с аудиторията чрез дискусия и отворен конкурс за фотография на тема “Улицата и нейните състояния”. Изложбата ще бъде в УниКредит Студио от 15 октомври до 15 ноември. Фотофабрика ще покаже високите образци на съвременната репортажна и художествена фотография като част от културната физиономия и идентичност на София.

Фестивалът се организира със съдействието на Нов Български университет и е подкрепен от програма “Култура” на Столична община и Уникредит Булбанк. Неговият огранизатор, едноименната фондация Фотофабрика, кани зрителя да се превърне в участник, да преработи случващото се в света в своя лична позиция, да провокира чрез визуалното изкуство мисъл, емоция и действие. Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен Регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

ПРОТЕСТИРАЩИЯТ ЧОВЕК -  една изложба за срещата между художествената и информационната стойност на фотографията с кадри от протестите в цял свят през последните години. Изложбените колекции заемат различни пространства в града и са достъпни за всички: - от 10 до 24 септември: пред Народния театър “Иван Вазов” и в градинката пред Кристал; - от 27 септември до 18 октомври: на улица “Оборище” № 17; - от 2 до 18 октомври: Моста на влюбените до НДК Посетителят може да се докосне до различни проявления на социалната енергия по цялата планетата през очите на едни от майсторите на репортажната фотография и да се опита да направи разлика между Факт и Фикция; както и да анализира събитията през личния си опит.

ОВЕКЪТ И НЕГОВИТЕ СЪСТОЯНИЯ -  изложба с художествени фотографии от колекцията “Алкобендас”, Испания. В продължение на един месец - от 17 септември до 17 октомври посетителите на Националната художествена галерия в София ще могат да видят за първи път у нас фотографи-неореалисти от средата на XX в. Специални гости на Фестивала са двама от нейните автори - световноизвестните Кристина Гарсия Родеро и Чема Мадос, чиито лекции в НХА на 24 септември са със свободен достъп. Изложбата се организира със съдействието на Кметството и Арт-Центъра на Алкобендас (Испания), Посолството на Кралство Испания в България, Институт Сервантес-София и “РОКА България АД”.

През седмицата ще видим ОЩЕ... 

Кино: 

"Пазителят" ("The Giver")

"Ритъмът на греха" ("Step Up: All In")

"Град на греха: Жена, за която да убиваш" ("Sin City: A Dame to Kill For")

"Специален отдел Q"

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.