Следва

Lancel Autumn-Winter 2008

Ana Salazar - Spring - Summer 2009

Още от португалската седмица на модата - Ана Саласар! Името-емблема на португалския моден дизайн, обожавана от артистите...

All fashion преди 15 години

Още от португалската седмица на модата - Ана Саласар! Името-емблема на португалския моден дизайн, обожавана от артистите, водещите, звездите и модните журналисти на тази далечна, но прекрасна европейска страна.

Самите португалци сравняват Ана с Вивиан Уестууд и безкрайно се гордеят с нещата, които тя прави и продава добре.

В колекцията си за пролет/лято 2008/2009 Ана Саласар показа много цвят, и то наситен и доста неочакван, на фона на преобладаващото черно в предишните й работи.

Широк и щедър силует, драперии и набори обгръщат женското тяло, елементите на дрехите са артистични, цялостното внушение е за игра, за театър, за изкуство.

More from View Sofia

Секс, голота, провокация, импровизация: топ 10 на ключовите тенденции Пролет/Лято 2022

All fashion преди 2 години

„Не е ли най-еротичната част от тялото там, където дрехата се отваря леко?“ е цитат, който често си припомняме, от френският писател и теоритик Ролан Барт. Би било интересно да си представим какво би казал нежният мъж Барт за декарите гола плът, показани на подуимите по време на Седмиците на модата за сезони Пролет/Лято 2022. Ревютата, проследени от нас почти до последното, минаха през септември, съответно в Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано. Какво ни чака през настъпващите Пролет/Лято, състематизираме на база видяното, надолу. Пригответе се за ултра сексапил, много голота, много късо, също толкова прозрачно и изобщо за един приятно топъл бунт на плътта... 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.