Следва

Зърната на Майли, част поредна...

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Завладяващата история на "Пазителят" се върти около Джонас (Брентън Туейтс), млад мъж, който живее в наглед идеален, макар и безцветен свят на еднаквост и задоволство...

Culture преди 9 години

"Пазителят" ("The Giver")

Кога: 8 септември
Къде: В кината 

Актьорите: Мерил Стрийп, Камерън Монаган, Брентън Туейтс, Кейти Холмс, Джеф Бриджис, Тейлър Суифт, Александър Скарсгард

Режисьорът: Филип Нойс 

Сюжетът: Завладяващата история на "Пазителят" се върти около Джонас (Брентън Туейтс), млад мъж, който живее в наглед идеален, макар и безцветен свят на еднаквост и задоволство. Но когато започва да прекарва време с Пазителя (Джеф Бриджис), който е единственият носител на спомените на общността, Джонас бързо започва да открива мрачни и смъртоносни тайни за миналото на комуната. С новооткритата сила на знанието, той осъзнава, че залозите са много по-високи, отколкото си е представял - въпросът е на живот и смърт за него и хората, които обича. Джонас осъзнава, че трябва да се измъкне от техния свят, за да успее да ги предпази - предизвикателство, което никой не е преодолявал дотогава. 

"Пазителят" е създаден по обичния едноименен роман на Лоис Лаури, който е носител на наградата "Нюбъри Медал" за 1994 година и има продадени над 10 милиона екземпляра по цял свят.

"Ритъмът на греха" ("Step Up: All In")

Кога: 8 септември
Къде: В кината 

Актьорите: Алисън Стоунър, Мартин Ломбард, Чад Смит, Стивън Бос, Адам Дж. Севани, Райън Гузман, Изабела Мико, Бриана Евиган, Миша Габриел Хамилтан, Фиона Врум, Мари Кода, Факундо Ломбард, Луис Росадо, Карин Коновал

Режисьорът: Триш Си

Сюжетът: Една от най-популярните танцови продукции в историята издига конкуренцията в жанра до невиждани висоти в "Ритъмът на греха". Уличният танцьор от Маями Шон Аса (Райън Газман) се премества в Холивуд с мечтите си за слава и богатство, но се сблъсква с почти нулеви шансовете за попадане в професионалния свят на танца.

Когато обаче сформираната от него и от красивата и упорита Анди Уест (Бриана Евиган) нова танцова група достига до финалните кръгове на оспорвано телевизионно състезание в бляскавия Лас Вегас, Шон най-сетне получава възможност да сбъдне мечтите си... стига да успее да се абстрахира от някои свои стари познанства и дългогодишни съперничества и да се концентрира над това, което обича най-много - да танцува.

"Град на греха: Жена, за която да убиваш" ("Sin City: A Dame to Kill For")

Кога: 8 септември
Къде: В кината

Актьорите: Ева Грийн, Джуно Темпъл, Кристофър Мелони, Рей Лиота, Джеръми Пивън, Стейси Кийч, Джулия Гарнър, Кристофър Лойд, Лейди Гага, Брус Уилис, Пауърс Бут, Мики Рурк, Росарио, Джесика Алба, Мартон Чокаш, Джейми Кинг, Джейми Чънг

Режисьорът: Робърт Родригес, Франк Милър

Сюжетът: Сюжетът на продължението на "Град на греха" е разделен на четири взаимосвързани истории, които са озаглавени "Жена, за която да убиваш", "Просто още една съботна вечер", "Огромната загуба" и "Дългата лоша нощ".

"Специален отдел Q"

Кога: 8 септемвли
Къде: В кината

Актьорите: Соня Рихтер, Николай Ли Кас, Фарес Фарес, Клаeс Юнгмарк, Патриция Шуманн

Режисьорът: Микаел Норгард

Сюжетът: Оглавявайки отдела за т.нар. "студени досиета", един полицай се натъква на нови следи по случай с отдавна изчезнала жена.

Главен полицейски инспектор Карл Мьор и неговият доверен помощник Асад попадат на случай с 5-годишна давност - тайнственото изчезване на Мерет Лингард - едно от най-разпознаваемите лица в политиката. Разследването ги отвежда дълбоко в подземния свят на насилие и жестокост, спотайващ се под лъскавата повърхност на Скандинавия.

Още за събитията през седмицата може да четете тук

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?