Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Double Trouble: Food & Fashion, Moschino или Chanel

Каква е приликата между класическата и строго държаща на ценностите си модна къща Chanel и между смелата, щура и авантюристично настроена с италиански произход марка Moschino? 

All fashion преди 9 години

Каква е приликата между класическата и строго държаща на ценностите си модна къща Chanel и между смелата, щура и авантюристично настроена с италиански произход марка Moschino? На пръв и дори задълбочен поглед - абсолютно никаква. Тук обаче идва и свързващата нишка - очевидните пристрастия на главните им дизайнери Джеръми Скот и Карл Лагерфелд към храните, и по-точно превръщането им в модни аксесоари.

В своята първа колекция за Moschino, Джеръми Скот направи крещящ фурор - той не просто издигна джънк фууда в култ, а и накара модните хора от цял свят да желаят да притежават чантички с лика на попроменена щампа на McDonalds.



От страна на запазения френски шик нещата изобщо не бяха толкова класически, колкото сме свикнали да ги виждаме. Но вместо горе споменатия джънк фууд, Господин Германецът заложи на луксозни аксесоари от здравословно естество: чанти с надпис в кожени тарелки "100% агнешко", или пък такива във формата на картонена кутия, обшита с камъни и надписана "кокосово мляко".



Ние лично не можем да си изберем кое ни харесва повече. Пристрастни сме и към елегантността ала Chanel, и към свободолюбивия дух на Скот. Затова питаме теб - какво от тях си избираш: джънк фуд от Moschino или "здравословно" от Chanel?

 

Анкета

Какво предпочиташ да носиш?

More All fashion