Следва

Металически ексцентризъм

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Приличат ни страшно много на обувките с пръсти от картината на Рене Магрит, но там сюрреалистичната концепцията се заиграва с възприятието на реалността...

All fashion преди 9 години

Човек понякога греши…

Нека си признаем: щампиран клин и кропнат топ с дълги ръкави просто не са за всеки. Или може би е нужно да добавим - не са подходящи за никого, камо ли в цялостния им ансамбъл.

Макар и с етикет Alwxander Wang за H&M, комплекчето, с което Риана се поразходи по улиците, лъха на евтина и прекалена самоувереност. Щампираният Wang клин, повече от всякога, подчертава заоблените бедра на барбадоската красавица, а кулминацията са перлените обици, кървавото червило, къдриците, белите кецове и мини чантичкате Gucci.

Остава ни само едно - да се надяваме, че стилистът на "модната икона" не е получил сърдечен удар при вида на Рири и от бързо последвалите неодобрителни коментари.




Той в нейната рокля 


Артистизмът на хората на изкуството понякга прекрачва всякакви граници, защото в опит да надскочат себе си и да открият нещо ново много от тях прибягват до крайности, които обаче граничат с безумия.

Такъв е случаят с твърде вдъхновения концептуален артист Дъстин Йелин, който влезе в колаборация с Nonoo не само, за да създаде запомняща се колекция, а и за да дефилира на седмицата на модата в Ню Йорк в одежди създадени от самия него.

Дъстин превзе подиума облечен в рокля и качен на високи токчета, демонстрирайки отдаденост към изкуството, в частност собственото, с кафе в ръка и национален флаг на чорапите простиращи се до средата на прасеца. Твърде много отдаденост във всички смисли, си мислим ние, но нали всеки творец трябва да плаща цена за своята оригиналност. С тази си поява Йелин определно се е разплатил за години напред.

Кармен Електра и лошият вкус, част поредна...







Странно е, че за толкова години в шоу бизнеса, Кармен Електра продължава да залага на лош стил, за да накара медиите да й обърнат внимание. Точно както в случая с появата й на ревюто на Вивиан Там по време на Седмица на модата в Ню Йорк. 42 годишната актриса не остави в тайна бельото си – контрастно черно под тъмночервената дантела на роклята Версаче. И ако това вече не шокира никого, то грубият грим и хиперболизираната очна линия може би имаха решаваща роля и наклониха везните в полза на лошия вкус, като й осигуриха включване й в нашата класация.

Малка сладка мръсница




Историята е следната: Фотографите на Cosmopolitan са чакали турпеливо пред някой долнопробен нощен клуб, докато към 3 през нощта от него е излязло момичето с най-мръсната коса и най-мръснишката рокля. Снимали са я набързо и след това са използвали кадъра за септемврийската корицата на списанието.

Може и да няма общо с истината, но разказът звучи супер достоверно на фона на снимката на Луси Хейл, по известна като Ария Монтгомъри от Малки сладки лъжкини, за тази първа страница.

Бояджийски услуги от Maison Martin Margiela



С цялото ни уважение към Maison Martin Margiela, но тези обувки с дебел ток от PVC, с които все едно тъкмо си приключил летни ремонтни дейности, едва ли биха влязли някога в нашия wish list.

Приличат ни страшно много на обувките с пръсти от картината на Рене Магрит, но там сюрреалистичната концепцията се заиграва с възприятието на реалността. Каква идея стои зад чифта на Марждиела още не сме сигурни. Не можем да вникнем в замисъла, нито в причините те да са на респектиращата цена от 447 долара за чифт. Склонни сме обаче да простим това недоразумение, защото знаем, че на всеки се случва да прави грешки, дори и на най-големите. Иначе не крием, че обожаваме леките арт елементи в дизайна на обувките по принцип, но включени елегантно в целия замисъл и следвайки някакви правила... Защото, да, и затова си има правила и е хубаво те да се спазват.


*обувките с пръсти от картината на Рене Магрит

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.