Следва

NYFW: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2015 - най-интересното от първите дни

ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2014-15: Заплетена история

Още от деца свързваме зимните дни с едрите плетеници на пуловера на баба, който тогава не ни...

All fashion преди 9 години

Още от деца свързваме зимните дни с едрите плетеници на пуловера на баба, който тогава не ни беше особено любим, заради дразнещо боцкащите нишки на суровата вълна. С течение на времето обаче заобичахме сгряващата му прегръдка и той стана неизменна част от есенно-зимния ни гардероб, скачайки от цвят на цвят, сменяйки текстури и шарки всякакви, за да се нагоди към личния ни стайлинг.

Този сезон обаче плетените вълшебници отказват да се задържат само и единствено под формата на меки пуловери и безмилостно плъзват от главата до петите, превъплъщавайки се в каквото им поглед види от есенния ни ансамбъл от одежди.

Едно е сигурно, дизайнерите отново са се погрижили за графите „разнообразие“ и „естетика“ и са ги напълнили догоре с есенно-зимните си предложения.

От The Row, Edun, Yohji Yamamoto и Sonia Rykiel ни обгръщат със свръхобеми, съставени от две части в гамите на сивото и camel-а.





Моно рокли ни предлагат Acne Studios, Salvatore Ferragamo, Lanvin и Calvin Klein, a пък oт Kenzo и Мark Fast вкарват геометрични мотиви, примесени с капчица цвят. В графата с жизнерадостни нюанси се включват и моделите на Chanel, Missoni и Giles.









На тъкани десени с трайбъл намигване залагат Altuzarra, Calvin Klein Collection и Suno.

Едноцветни ансамбли от две части се прокрадват в колекциите на Stella McCartney, Michael Kors и Marc Jacobs, а в лека игра на нюанси се впускат Derek Lam и Haider Ackermann.



Конструктивни закачки струят от моделите на Sacai, Celine пък ни обгръща с изящно плетено палто, а Jonathan Saunders потвърждава, че едрия шал, небрежно преметнат отпред, е най-логичното продължение на всяка плетена одежда, особено този сезон.























More All fashion