33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 15 Магазин Деликатесен

10-09-2014 Текст: ViewSofia Фотография: Стефан Сучев
Добави коментар

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо ТойКазва се… Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща ни заведе в 
Слънце & Луна, а днес се спираме в...

Магазин ДеликатесенМястото... Вкусно и подредено, предоставящо възможността за лична среща с безброй ароматни колбаси под името „Деликатесен” по традиционни рецепти, пазени дълго в полите на Пирин планина, с безспорно качество и още куп закачливи вкуснотийки от всички райони на България и Балканския полуостров, замесени с много любов и поднесени с чаша ароматно българско вино.

Съществува тук от... Ноември 2013 година, кацнало на ул.”Костенски водопад” 45А в спретнатия столичен квартал „Гоце Делчев”, съвсем близо до Южния парк, но събиращо симпатиите на хората от всички краища на София.

Създават го... Ани и Силви, които носят в душата си детските спомени от истински вкусната храна и на драго сърце ги споделят с всички, прекрачили прага на „Деликатесен“, с помощта на богатия ансамбъл от продукти, произвеждани семейно повече от 10 години в приказните околия на Пирин и Родопите.

Екипът... усмихнат и приветлив, готов да представи по най-апетитния начин всеки един обект с чудато име зад витрината, да го нареже на най-тънките лентички и да спретне вкусен асортимент от сандвичи и брускети за броени секунди пред любопитния ни поглед.

Хората, които често го посещават... любители на вкусната родна храна, предпочитат я споделена, дали със сутрешното си кафе, с няколко колеги на обяд или пък с чаша вино след работа; за някои „Деликатесен“ е вълшебната „месна“ пръчица зад блока, а други пропътуват километри, за да се докоснат до вкусната му вселена.

Атмосферата, която ни пленява... очарователно артистична, благодарение на закачливите илюстрации, красящи черната стена – платно и безкрайните сякаш френски витрини, които ни посрещат отдалече с алените си рисунъци, въвеждащи ни в царството на деликатесите, „пиперливо“ червено и по планински уютно дървено, примесено със занаятчийската изящност на порцелановите чаши-рози на Албена Джокова, китни саксийки за капчица свежест и индустриални детайли под формата на големи кръгли крушки-любимки.

Какво да не пропуснем да опитаме... бански бут или най-продаваният колбас от семейството „Деликатесен“, топузка или кълцано месо с подправки, айвари с чушка и патладжан, пита с рикота.

И още 3 причини да го обичаме... впечатляващата колекция вина от малки бутикови изби из цяла България, накацали по дървените лавици и чакащи да ги дегустираш, а това се случва всеки вторник и четвъртък; пухкавият и ароматен домашно приготвен хляб с квас, а също и натуралния шоколад, ръчно приготвен от истински какаови зърна за незабравимо сладко изживяване.

Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А утре сме в точка номер 16. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 10 Elephant Bookstore

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 11 Hamachi

33 оборота в София с Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 12 Pasticceria Orsetti

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 13 Stephan Изток

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 14 Слънце & Луна 

 

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Още по темата

Питай ме, Питай ме

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

14-08-2017

Въпрос:

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща?

Отговор:

Дори за пристрастен към грижата за кожата човек, изборът на козметика е бойно поле. Буквално стотици са  продуктите, от които да избираме, като всички обещават съвършената кожа... Прочети...

Item of the day

Bubble Bed Sensation

Виж още
Bubble Bed Sensation

Жълт бутон

Да ти имаме Photoshop-a, Марая?

Да ти имаме Photoshop-a, Марая?

Виж още