33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 15 Магазин Деликатесен

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо ТойКазва се… Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща ни заведе в 
Слънце & Луна, а днес се спираме в...

Магазин ДеликатесенМястото... Вкусно и подредено, предоставящо възможността за лична среща с безброй ароматни колбаси под името „Деликатесен” по традиционни рецепти, пазени дълго в полите на Пирин планина, с безспорно качество и още куп закачливи вкуснотийки от всички райони на България и Балканския полуостров, замесени с много любов и поднесени с чаша ароматно българско вино.

Съществува тук от... Ноември 2013 година, кацнало на ул.”Костенски водопад” 45А в спретнатия столичен квартал „Гоце Делчев”, съвсем близо до Южния парк, но събиращо симпатиите на хората от всички краища на София.

Създават го... Ани и Силви, които носят в душата си детските спомени от истински вкусната храна и на драго сърце ги споделят с всички, прекрачили прага на „Деликатесен“, с помощта на богатия ансамбъл от продукти, произвеждани семейно повече от 10 години в приказните околия на Пирин и Родопите.

Екипът... усмихнат и приветлив, готов да представи по най-апетитния начин всеки един обект с чудато име зад витрината, да го нареже на най-тънките лентички и да спретне вкусен асортимент от сандвичи и брускети за броени секунди пред любопитния ни поглед.

Хората, които често го посещават... любители на вкусната родна храна, предпочитат я споделена, дали със сутрешното си кафе, с няколко колеги на обяд или пък с чаша вино след работа; за някои „Деликатесен“ е вълшебната „месна“ пръчица зад блока, а други пропътуват километри, за да се докоснат до вкусната му вселена.

Атмосферата, която ни пленява... очарователно артистична, благодарение на закачливите илюстрации, красящи черната стена – платно и безкрайните сякаш френски витрини, които ни посрещат отдалече с алените си рисунъци, въвеждащи ни в царството на деликатесите, „пиперливо“ червено и по планински уютно дървено, примесено със занаятчийската изящност на порцелановите чаши-рози на Албена Джокова, китни саксийки за капчица свежест и индустриални детайли под формата на големи кръгли крушки-любимки.

Какво да не пропуснем да опитаме... бански бут или най-продаваният колбас от семейството „Деликатесен“, топузка или кълцано месо с подправки, айвари с чушка и патладжан, пита с рикота.

И още 3 причини да го обичаме... впечатляващата колекция вина от малки бутикови изби из цяла България, накацали по дървените лавици и чакащи да ги дегустираш, а това се случва всеки вторник и четвъртък; пухкавият и ароматен домашно приготвен хляб с квас, а също и натуралния шоколад, ръчно приготвен от истински какаови зърна за незабравимо сладко изживяване.

Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А утре сме в точка номер 16. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 10 Elephant Bookstore

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 11 Hamachi

33 оборота в София с Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 12 Pasticceria Orsetti

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 13 Stephan Изток

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 14 Слънце & Луна 

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.