Следва

И Бритни Спиърс се забърка с модата. Новата й колекция бельо е вече факт

ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2014-15: Аристократизъм

Аристократизмът е синоним на благородство, на елитарна принадлежност, на...

All fashion преди 9 години

Аристократизмът е синоним на благородство, на елитарна принадлежност, на класа. Някога привилегия само на определена прослойка, понастоящем е достъпен за всяка жена желаеща да даде външно проявление на буржоазните си вкусове.

Аристократизмът е пищен, прекален, изящен, перлата в короната, няма как да омаловажим значението му. Материите са скъпи и разточителни, украсата е обилна, в него няма нещо случайно или обикновено. И не търпи лоша прическа или липса на грим. А аксесоарите трябва да са грижливо подбрани. И в точно определено количество. Аристократичността е разграничаване от масата, отделяне от нея.

Появил се е като понятие още в Древна Гърция и се е развивал през епохите многократно. За да достигне до нас като символ на класа и елит, пречупен през призмата на съвременната мода. В модните дефилета се появиха много и различни интерпретации на аристократизма, някои фрапантни други носещи класата си с достойнство. Ние селектирахме най-доброто и се постарахме да се разходим из различните десетилетия чрез многообразието от прояви на обичаната буржоазна аристокрация.


Christian Dior


Givenchy


Dries Van Noten


Lanvin


Michael Kors


Saint Laurent


Céline


Mary Katrantzou


Christopher Kane


Bottega Veneta


3.1 Phillip Lim


A.W.A.K.E.


Alexander McQueen


Donna Karan


Elie Saab


Emporio Armani


Hermès

More All fashion