Следва

Партито започва където свършват градът и лятото!

София Фюжън Фест се качва на сцените на “Mixtape 5” през октомври

Заражда се нов фестивал на софийската сцена, който съчетава различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло...

Events преди 9 години

Заражда се нов фестивал на софийската сцена, който съчетава различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло. Първото издание на София Фюжън Фест ще се проведе на 23-ти и 24-ти октомври в двете зали на столичния клуб “Mixtape 5”.

Дневната програма на фестивала (B-Side) включва изложение на ръчно изработени музикални инструменти от български автори и музикален базар. На сцената на голямата зала и в двете фестивални вечери ще излязат по седем популярни български фюжън групи, за да представят многообразие от звуци и възможности.
Преди същинската октомврийска част, обаче, се задава подгряващо двудневно събитие. София Фюжън пре-Фест ще събере почитателите на етно фюжън музиката на 25-ти и 26-ти септември. Локацията е малката зала на “Mixtape 5”, а участниците са следните:

25-ти септември/четвъртък:
Чаушеви трио откриват фюжън вечерта.
Хор Кипри ще озвучат пространството в „Mixtape 5“ с акапелни фолкорни изпълнения. Ансамбълът се състои от десет народни певици, които интерпретират с авторски разработки фолклорното ни творчество, облечени в традиционни за него носии.
Тъпани и Гайди ще придадат завършек на тематичната вечер. Групата съчетава традиционния родопски звук на каба гайда с австралийско диджериду и перуански кахон – истински фюжън, който съчетава традиционни първобитни инструменти от три континента. Всичко това плюс прекрасния глас на Валентина Добрева пренася публиката от девет планини в десета.

26-ти септември/петък:
Brincandeira/ Capoeira са в началото на втората вечер на пре-Феста и ще изпълнят батукада (бразилска перкусионна музика) с традиционни бразилски инструменти. Brincandeira са самба карнавал, предаващ атмосферата на Рио де Жанейро. 

So5 в Mixtape 5 ще продължат да носят посетителите по течението на бразилските ритми. Вечерта ще е изпълнена с огнената страст, защото музиката им едновременно напомня за емоциите от едно запомнящо се Световно и за един незабравим и шарен карнавал с участието на фюжън вокали, китара, клавишни, бас и барабани.
Echoo - Balkan Samba ще представят авторска музика в стиловете боса нова, етно джаз, фюжън и бийт бокс. Групата акцентира на екзотичното акустично звучене и импровизацията като начин на съчетаване на различни музикални традиции и звуци.

Билетите за пре-Феста са ограничени до 200 бр.
10 лв. - еднодневен билет /предварителна продажба
15 лв. - еднодневен билет на място

20 лв. - двудневен билет/ предварителна продажба
25 лв. - двудневен билет на място (25.09)

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?