Следва

Дизайн за вдъхновение: Новaта есенна визия на лондонския магазин Tom Dixon

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 16 One More Bar

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо Той
Казва се… Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща ни заведе в
Магазин Деликатесен, а днес се спираме в...

One More BarМястото... Свежо, градско и артистично, приютило зад дългия си бар милион вибриращо закачливи истории, разказани и изслушани в компанията на не едно и две добре изстудени питиета, изтанцувани под акомпанимента на лежерни фънк звуци и приглушено осветление, уикенд след уикенд, всеки следващ по-незабравим и емоционален от предходния.

Съществува тук от... Далечната 2010 година и за четири години е извоювал почетно място в столичния нощен живот, изкушавайки минувачите по ул. „Цар Иван Шишман” с китната си къщичка на номер 12.

Създава го... Филип, чийто богат и ценен опит в дирижирането на ключови столични локации му дава познание за нуждите на градската култура, които успява изцяло да задоволи с този проект и с незаменимата помощ на шепичка хора от приятелския си кръг.

Екипът... Млади и амбицирани хора, за които работата е не само усмивки и забавление, а и постоянно развитие, което подпомагат с чести обучения зад граница; забъркват безброй коктейли в минута и за нула време оправят настроения, особено в следработна петъчна вечер.

Хората, които често го посещават... Активни и творчески натури със заразяващо позитивен дух и купища идеи за бъдещето, приятели от телевизията, актьори, фотографи и още куп градски лица, примесени с щипка екзотични посетители от всички краища на земното кълбо, опознаващи красотите на нощна София.

Атмосферата, която ни пленява... Приказно приветлива отвън, обгръщаща ни в лабиринт от флора, която плавно и красиво ни оповестява смяната на сезоните, и уютна и спретната отвътре, перфектно преливаща от светло към тъмно, започвайки от дървения под, минавайки през ярките цветни петна по средата, за да завърши с тежката дума на катранените стени, подправени с куп кокетни детайлчета за закачлив послевкус.

Какво да не пропуснем да опитаме... Легендарното Bloody Mary, точно толкова гъделичкащо пиперливо, колкото трябва, домашно приготвените лимонада и студен чай, а също и ароматния отбор от брускети.

И още 3 причини да го обичаме... Моментното бягство от градската реалност, което ни подарява всяко посещение на китната му градина; голямата вероятност да попаднем на куп приятели и да сформираме импровизирана парти групичка за нула време, а също и ароматната сезонна кухня, на която можем да се насладим през деня.Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А утре сме в точка номер 17. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 10 Elephant Bookstore

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 11 Hamachi

33 оборота в София с Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 12 Pasticceria Orsetti

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 13 Stephan Изток

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 14 Слънце & Луна

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 15 Магазин Деликатесен
 

More All About Life