Следва

Face to Face с един сватбен агент

Рошавата гарга Pret-a-porte

След поредица от световни марки, които казаха „да” на нашия пазар и дойдоха с креативните си директори за ревю в България...

All fashion преди 15 години

След поредица от световни марки, които казаха „да” на нашия пазар и дойдоха с креативните си директори за ревю в България, преди дни се порадвахме и на нещо родно, което не отстъпва.

„Ах, този град!” е последният ревю спектакъл, организиран от главния дизайнер на Модна къща „Рошавата гарга” Албена Александрова и екип от двадесет млади таланти. Вдъхновение за колекцията есен/зима 2008/2009год е духа на шейсетте през погледа да модерния човек, а водещите думи са: Градът, Сексът, Бизнесът и Традицията.

Албена Александрова открива "Рошавата Гарга" през 1991 год и оттогава облича истинските дами на БГ елита. Първата линия Албена Александрова - High Couture е за официални облекла, а втората „Рошавата гарга - Pret-a-porte” за лежерни дневни решения. Албена и нейният екип обичат да обличат модерната българка с ярка индивидуалност, смелост и стил.

На последното ревю на frontrow стоят актрисите Деси Тенекеджиева и Искра Радева, Мис България Ивайла Бакалова с дъщеря си Рая и сестра си Божидара Бакалова.

За последния студен сезон вдъxновението на марката оформя тенденциите така:

Палтата са силно пристегнати в кръста с колани-корсети, а жакетите с обемни рамене и декорирани ръкави, силно вталени, едноредни, изработени от копринена тафта с флорални елементи до типичното банкерско райе.





Панталоните са с висока талия, подходящо комбинирани с късите жакети. Моделите тип цигара с цепки около глезените са също на линия, а роклите са силно вталени с декоративни нервюри, зашити плисета.

Полите са прави, около коляното, с висока талия, очертаващи бедрата - стил 60-те от коприна, фин кашмир и еластично трико.

Обединяващ елемент в колекцията са панделките, декоративни брошки и токи от камея. Аксесоарите за глава са от естествена кожа: лисица и визон.

За осъществяването на спектакъла помогнаха В спектакъла представянето на дрехите за модерни дами, За осъществяване на ревю-спектакъла „Ах, този град!” и проведения конкурс за млади дизайнери спомогнаха:





"Рошавата гарга"  представя официално за България дамската линия Germano Zama, вносител е на мъжката линия от италианския лейбъл KUSS, както още 15 френски модни къщи. Официален вносител е на немската марка NICOWA.

Рошавата гарга е на Аксаков 15.

More All fashion