Следва

Face to Face с един сватбен агент

Рошавата гарга Pret-a-porte

След поредица от световни марки, които казаха „да” на нашия пазар и дойдоха с креативните си директори за ревю в България...

All fashion преди 15 години

След поредица от световни марки, които казаха „да” на нашия пазар и дойдоха с креативните си директори за ревю в България, преди дни се порадвахме и на нещо родно, което не отстъпва.

„Ах, този град!” е последният ревю спектакъл, организиран от главния дизайнер на Модна къща „Рошавата гарга” Албена Александрова и екип от двадесет млади таланти. Вдъхновение за колекцията есен/зима 2008/2009год е духа на шейсетте през погледа да модерния човек, а водещите думи са: Градът, Сексът, Бизнесът и Традицията.

Албена Александрова открива "Рошавата Гарга" през 1991 год и оттогава облича истинските дами на БГ елита. Първата линия Албена Александрова - High Couture е за официални облекла, а втората „Рошавата гарга - Pret-a-porte” за лежерни дневни решения. Албена и нейният екип обичат да обличат модерната българка с ярка индивидуалност, смелост и стил.

На последното ревю на frontrow стоят актрисите Деси Тенекеджиева и Искра Радева, Мис България Ивайла Бакалова с дъщеря си Рая и сестра си Божидара Бакалова.

За последния студен сезон вдъxновението на марката оформя тенденциите така:

Палтата са силно пристегнати в кръста с колани-корсети, а жакетите с обемни рамене и декорирани ръкави, силно вталени, едноредни, изработени от копринена тафта с флорални елементи до типичното банкерско райе.





Панталоните са с висока талия, подходящо комбинирани с късите жакети. Моделите тип цигара с цепки около глезените са също на линия, а роклите са силно вталени с декоративни нервюри, зашити плисета.

Полите са прави, около коляното, с висока талия, очертаващи бедрата - стил 60-те от коприна, фин кашмир и еластично трико.

Обединяващ елемент в колекцията са панделките, декоративни брошки и токи от камея. Аксесоарите за глава са от естествена кожа: лисица и визон.

За осъществяването на спектакъла помогнаха В спектакъла представянето на дрехите за модерни дами, За осъществяване на ревю-спектакъла „Ах, този град!” и проведения конкурс за млади дизайнери спомогнаха:





"Рошавата гарга"  представя официално за България дамската линия Germano Zama, вносител е на мъжката линия от италианския лейбъл KUSS, както още 15 френски модни къщи. Официален вносител е на немската марка NICOWA.

Рошавата гарга е на Аксаков 15.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.