Следва

Lookbook-ът на Opening Ceremony Есен/Зима 2014

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

През слънчев филтър, пъстри материи, пшенични класове и полъх от настъпваща есен – така я вижда...

All fashion преди 9 години

Jil Sander Презареждане

Поради огромният клиентски интерес, японският бранд Uniqlo ще предложи допълнителни бройки от най-харесваните дрехи от колекцията +J, защото нека си признаем, и ние сме влюбени в нея. Подбраните артикули ще включват култовите якета, парки и класически мъжки ризи - всички страхотни неща на Джил Сандър, с които никога не можеш да сбъркаш и то на достъпни цени.

Анна Уинтър в блиц интервю



Най-страховитият главен редактор е подложен на кръстосан огън от 73 въпроса? Да, в култовата поредица видеа на Воуг с блиц въпроси към известни личности.

Тя се надява фешън хората да престанат да използват думата „пътешествие”, в офиса си има снимка на Обама от колежанските му години, мисли, че Бруклин е новата Силиконова долина, има фобия от паяци, запазва завидно самообладание по време на цялото интервю и най-важното – не играе роля, а е себе си. Гледай го, заслужава си.

Lookbook-ът на Opening Ceremony Есен/Зима 2014






След като представи страхотната си колекция пролет/лято 2015 на седмица на модата в Ню Йорк, Opening Ceremony продължава да впечатлява и интригува с новия си каталог на мъжката линия есен/зима 14 озаглавен Fine Art. Заснети в подобно на галерия пространство, кадрите са фокусирани изцяло върху приличащия на статуя Фернандо Кабрал и представят модерна и ангажираща колекция, основана на ясна кройка и минималистична палитра, с подчертано изпипване на техническите детайли. Почти като изкуство.

Централен мотив в колекцията са ръцете, и те преминават през отделните облекла под различни форми. Така например могат да се видят маншети на риза, които продължават в детайл, който се увива около дланите или пък пръстов отпечатък, уголемен и превърнат в принт върху жакардов костюм. Колекцията залага силно на colour blocking и детайли с ципове, а част от нея вече е достъпна за пазаруване онлайн на openingceremony.us.

Виж всички снимки ТУК>>>

Дизайнери-иконоборци преработват логото на Луи Вютон



Луи Вютон е бранд, който сякаш е по-известен с логото, отколкото с отличителните линии на дизайна си.
По повод 160тата годишнина на модната къща креативните визионери Карл Лагерфелд, Реи Кавакубо, Синди Шърман, Франк Гери, Марк Нюсън и, разбира се, Лобутен интерпретират монограма на Вютон в серия аксесоари. Всеки от тях по характерния за него начин играе с логото, което живее в съзнанието и гардероба на публиката вече толкова много години.





Лобутен се заема с класическата пазарска чанта на колелца caddy – може би най-Парижката чанта в колекцията на Вютон. „Тя е нещо като отмъщение към Париж. Праз лукът в техните чанти наистина е в повече.”





Синди Шърман, известна с автопортретите си разказва, че е подходила към проекта съвсем егоистично, мислейки какво може да използва и първоначално избира несесера за гримове. Екипът на Луи Вютон толкова се вдъхновява, че й предлага да се заеме с големия куфар. В крайна сметка се получава нещо като пътуващо студио – разгъваем куфар пълен с надписани чекмеджета, огледало и стол, покрит с ретро марки и печати от въображаеми дестинации. „Когато работих над идеята с куфара, мислех за пъстрите крила на моя папагал – като ги разпери в перата му има всякакви цветове.”



Карл Лагерфелд, който снима и илюстрира портфолиото е в настроение за борба от най-луксозен вид. Той избира боксьорската торба и куфар, почти като метафори за модната индустрия. Енигматичният мозък зад Comme des Garçons Рей Кавакубо прогаря традиционната tote bag и прави видима подплатата, от която типично в неин стил наднича недовършеното "LOUIS VU...".



Франк Гери изследва други измерения, а именно артитектурата на стила, и бившият изпълнителен директор на Луи Вютон Делфин Арно го кани да направи дизайн на витрините на магазина. „Има много емоционална за мен история, която стои зад това. Моят баща никога не е ходил на училище, той беше дете на улицата и работеше в магазин за хранителни стоки. Но той печели наградата на Националното изложение на Канада създавайки дизайн на витрина на такъв магазин. Той е човек, който така и не пътува никъде, всичко беше против него през целия му живот, затова, когато получих точно това предложение се просълзих от емоции.” Чантата на Гери е буквално вярна на формата – тя е с правоъгълна кутия, и е малко усукана, женствена в извивките си.



Марк Нюсън е много практично настроен към проекта, и сам признава, че е направил нещо, което самият той иска да използва. Точно с тази нагласа Нюсън прави вариация на обикновена раница с ярко оранжево дъно, и се надява хората да я възприемат като всяка друга раница – идеален компаньон при пътуване.



Кирстен Дънст с фотосесия за Edit





В лежерния образ на бохо шик красавица, с леко разрошена коса и опушен грим, сладураната Кирстен Дънст е просто спираща дъха. През слънчев филтър, пъстри материи, пшенични класове и полъх от настъпваща есен – така я вижда фотографът Дейвид Белмър в последния брой на списание Edit.

Стилистката Трейси Тейлър избира творения на Etro, Valentino и Burberry Prorsum за омайващо бохемско разточителство. Освен пленяващи кадри, звездата от “Спайдърмен”, „Меланхолия” и „Мария Антоанета” дава и интервю, в което споделя убедеността си, че към 40 години кариерата на актрисите съвсем не свършва, а бъдещето принадлежи на телевизията.

Виж цялата фотосесия ТУК>>>

More All fashion