Следва

Мъж от кадифе

Face to Face с един сватбен агент

11 пъти кума, кръстила е 5 деца и в списъка на чакащите са още 4. Това не е сценарий на американски филм с име...

All fashion преди 15 години

11 пъти кума, кръстила е 5 деца и в списъка на чакащите са още 4. Това не е сценарий на американски филм с име „Сватбен агент”, а животът на 33-годишната Мария Александрова. Собственичката на сватбена агенция “Royal Wedding” знае как едно тържество да се случи перфектно. Мери Алекс, както я наричат, е симпатична млада дама с невероятен опит в планирането и удивителен нюх за перфектната сватба. Естетическата е нейният коз и Мери не търпи провал – тя прави всичко с любов. Запознай се и ти с нея:

VS: От колко време си в бизнеса?
М.А:
Oт около две години.

VS: Жени или мъже са по-добрите сватбени агенти?
М.А:
Мъжете като цяло! Но, разбира се, винаги има и нежни изключения!

VS: Сватба без агент е като…?
М.А:
Нережисиран спектакъл.

VS: Кое е най-голямото терзание на булката?
М.А:
В повечето случаи те са няколко: грешна или не е стъпката, която предприемам; дали всичко ще протече безупречно; и мога ли да имам доверие на сватбения си агент?.

VS: Във филмите често агентът се влюбва в младоженеца, на теб случвало ли ти се е?
М.А:
Не! Това не се случва често. За мен дори това е недопустимо. Но в живота не можеш да знаеш какви планове крои съдбата за теб.

VS: Сватбата с малко и с много пари? Коя е най-скъпата, която организира?
М.А:
Една сватба може да бъде организирана както за 10 000, така и 100 000 лева. Всичко зависи от това до колко екстравагантни решения ще вземат младоженците. Най-скъпата сватба, която организирах заедно с екипа си през миналия сезон, беше на стойност от 48 000 лева. Става въпрос за една изключително семпла и изискана петзвездна сватба, създадена от множество красиви елементи, перфектно съчетани в едно. Всъщност най-трудно е да успееш да се движиш по ръба между понятията „лукс” и „кич”.

VS: Какво остана от традиционната българска сватба в днешно време?
М.А: България е една от страните, известна с многобройните си традиции в миналото. Днес те съвсем не са същите. Все повече се наблюдава взаимстването на чужди обичаи. (напр. католически). Интересно е как умело се съчетават два или повече културни елемента, особено когато става въпрос за смесени бракове. Някак хората неусетно преминават от миналото към настоящето и бъдещето, и от българските към чуждите традиции.

VS: Ти се омъжи скоро, какво се случи с теб от другата страна?
М.А: Казано накратко, това беше едно необикновенно изпитание, както за самата мен, така и за целия ми екип от асистенти и мениджъри. Всичко премина безупречно координирано и аз се чувствах изключително спокойна и обгрижена. Екипът ми се справи блестящо.

VS: Сватбата, с която не би се наела?
М.А:
Няма такава! Обичам да ме провокират интелектуално. Приемам с голяма страст всяко едно предизвикателство. Може би ще се въздържа единствено при условие, че става въпрос за ангажимент, който по някакъв начин би могъл да урони авторитета на името, създадено от мен. „Всяко нещо, което правя идва от душата ми”.

VS: Готова ли е България за гей венчавки?
М.А:
Да, ако става въпрос за големите градове в България - в тях не се отдава толкова голямо значение на този тип съжителство. В момента съществуват и се организират такива бракове и в България, но засега те са фиктивни. В някои страни браковете между гей двойки са узаконени и дори им е разрешено да осиновяват деца, когато говорим за държавен брак, но в нито една религия църквата не разрешава подобни съжителства. Как ще решат този въпрос в бъдеще нашите политици, ще разберем, когато му дойде времето.

VS: Какво да подаряваме за тежка сватба?
М.А:
Както е казал Уилям Хърст „Парите винаги са подходящ подарък. Един размер става на всички.”
У нас все повече се популяризират и магазините, които работят с предварително изготвена сватбена листа за подаръци. Както и начините, в които гостите биват уведомявани чрез допълнителна визитка в плика с поканата за желанието на младоженците, например: „ Да изпратим младите на едно незабравимо сватбено пътешествие".

VS: „Не всеки е гений в планирането”, а ти как стана такъв?
М.А:
Да, това наистина е така, но смея да твърдя, че тук говорим единствено за това имаш или не талант да планираш. За мое щастие съм надарена с този гениален талант, да организирам, планирам, координирам и управлявам всеки проект, с който се заема.

VS: Как се роди идеята ти за “Royal Wedding”? 
М.А: Преди няколко години бях поканена да присъствам на грандиозна сватба във Франция. Събитието бе перфектно организирано и координирано за 500 броя гости, с девет степенно гурме меню, истински шик. Бях силно впечатлена. В този момент открих своето бъдещо призвание. Реших да създам сватбена агенция в България, за да наложа стила и финеса, на който бях станала свидетел.
„ Royal Wedding ” е дружество, създадено от млад и амбициозен екип с професионален нюх в областта на светбения мениджмънт. Нашите сватбени агенти се посвещават с истинска страст на онези cash rich time poor клиeнти с всички възможни изисквания при организиране на техните сватбени тържества.
Така, макар и от скоро в света на сватбения бранш, името на агенцията ми се превърна в нарицателно за изисканост и кралски стил.

VS: Колко време е необходимо за организацията на една сватба?
М.А:
Всеки иска сватбеното му тържество да мине безупречно. Важни са всички детайли, които правят сватбата незабравима - от планирането на сватбения бюджет до изпращането на благодарствени картички за присъствие. Хубаво е да се обърнете към услугите на прoфоесионалисти – сватбени мениджъри, които са отлични организационни таланти. С чувство за такт те подхождат индивидуално към мечтите и желанията на всеки клиент. Именно поради тази причина е уместно минимум от 3 до 6 месеца преди събитието да потърсите услугите на този вид професионалисти. Помислете за какво няма да имате време, сили или желание да направите сами, и делегирайте тези задачи на сватбените мениджъри. Добре е те да са запознати с плановете ви по организацията от самото начало. Също така е добре да обсъждате всички нови идеи и да съгласувате подготовката им редовно с тях.

More from View Sofia

More All fashion