Следва

Лукс, барок и атмосфера на соц резиденция за VIP съквартирантите

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 18 Горчиво & Сладко

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо Той
Казва се… Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща ни заведе в
Sabai, а днес се спираме в...

Горчиво & СладкоМястото... Доста сладичко, по-малко горчиво, много ароматно и съвсем незабравимо, веднъж попаднало в кулинарния ни лист, благодарение на неустоимите си сладкарски творения по автентични италиански рецепти, носещи омагьосващи имена и гарантирано натурални продукти в състава си, а китната им визия е само черешката на тортата на личната им dolce vita утопия.

Съществува тук от... Месец декември на миналата 2013 година, от когато разпръсква аромати на централната улица „Гладстон” № 32.

Създават го... Левтера Кирилова и Катя Василева, две приятелки, които с лекота „обличат” общото си хоби в сладко-горчива одежда и бързо и умело разпределят задачите по първия си кулинарен проект.

Екипът... Е начело със сладкарка италианка, истинска вълшебница на захарните изкушения с повече от 25 години стаж, наследила уменията си от семейната кулинарна традиция, които не се притеснява да споделя със своята помощничка, а двете момичета, които ни напътстват през изобилието от вкусове, сформират усмихнатото лице на сладкарницата.

Хората, които често го посещават... Неминуемо се превръщат в постоянни клиенти, а всеки си има своя собствена „мишена” – дали ще е бадемов марципан, кростини, кантучи или пък ароматно кафе, целта „погалване на сетивата” е постигната, отново и отново, до следващият път.

Атмосферата, която ни пленява... Е с цветовете на ванилия, какао и мента, примесени с уютната семплост на дървото, доминиращ елемент в изчистения, но все пак доста кокетен интериор, допълнен от изящни стъкленици и просторни витрини, приютили безброй и едно миниатюрни сладки изкушения; красиви фотографии правят компания на белите стени, а порцелановите чаени семейства, специално изваяни в цветовете на „Сладко и горчиво” от Екатерина Лашова, веднага привличат погледите ни от лавици и скринове, закачливо „накацали”.

Какво да не пропуснем да опитаме... Каноли Сичилиани, Сахер и богатия асортимент от тарталети, абсолютните best seller-и на сладкарската утопия.

И още 3 причини да го обичаме... Собствения бленд кафе, специално приготвен и брандиран с итианския еквивалент на името – Dolce e Amaro, неизменно сервирано в порцеланови чаши с прецизно измерена дебелина за оптимално ароматно изживяване; неделната детска сладкарска работилница, заради която бихме скочили в машината на времето без дори да се замислим, стига да можехме; няма как да игнорираме и общирното семейство от чаени бисквитки.

Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А утре сме в точка номер 19. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 10 Elephant Bookstore

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 11 Hamachi

33 оборота в София с Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 12 Pasticceria Orsetti

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 13 Stephan Изток

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 14 Слънце & Луна

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 15 Магазин Деликатесен
 
33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 16 One More Bar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 17 Sabai


 

 
 

More All About Life