Следва

Какво да четем: "Вечерята" от Херман Кох

BRIT MUSIC ICONS, или как британски музикални икони станаха част от софийския нощен живот

Лондон се пренесе в София за нощта на BRIT MUSIC ICONS. Партито, посветено на британските музикални икони от последните петдесет години се превърна в своеобразна машина на времето...

People of art преди 9 години

Лондон се пренесе в София за нощта на BRIT MUSIC ICONS. Партито, посветено на британските музикални икони от последните петдесет години се превърна в своеобразна машина на времето, която прати феновете на английския звук десетилетия назад. Ъндърграунд звезди, като пънк иконата Siouxsie Sioux, срещнаха популярни любимци като мултиинстументалиста и изпълнител Elton John и противоречивата със своя имидж, но и незабравима Amy Winehouse.

Club Terminal 1 се оказа домът на девет български звезди, които влязоха в кожите на икони от Острова. Актрисата Йоанна Буковска се преобрази в стилната Roisin Murphy, позната като част от проекта Moloko, моделът Ивета Димитрова се превърна в ослепителната Amy Winehouse, а диджеят Shaker Maker влезе в ексцентричния образ на Elton John.


*Пламена Гиргинова

Сред преобразените бяха още дизайнерът Николай Божилов (Boy George), диджеят Николай Въжаров (Dave Gahan от Depeche Mode), оперното сопрано Пламена Гиргинова (Florence Welch от Florence and The Machine), танцьорката Илияна Георгиева, успешно опитомила култовата визия на всеобщия любимец David Bowie, главният редактор на Капитал Лайт - Биляна Димова (Siouxsie Sioux), както и моделът Ива Янкулова (Elly Jackson от La Roux).



Част от родните брит икони демонстрираха талант в сферата на своите герои. Пламена Гиргинова изпълни акапелно парче на Florence and The Machine, а Ива Янкулова, за чийто певчески талант вече бяхме дочули, смая всички с изпълнена с китарен акомпанимент песен на La Roux. Пърформънс беше подготвила и Илияна Георгиева, която събра погледите с танци, вдъхновен от иконичния Bowie, тя беше и единствената, която екипът от професионални стилисти и гримьори, превърна в икона от срещуположния пол. За преобразяването на звездите се погрижиха стилистите Хубен Хубенов, Цветомир Горанов и Жени Ковачева, а гримът беше дело на Слав Анастасов и екип от шоуто „Като две капки вода“ начело с Дани Аврамова, Стиляна Узунова и Светлана Янчева.

Партито препълни Club Terminal 1 и по всичко личи, че българската публика застава зад брит звука, а организаторите обещават да продължат тематичната линия, в която музикалните икони стават част от софийския нощен живот.


*Ива Янкулова


*Йоана Буковска

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра