Следва

Nude пазар за есента - нежен понеделнишки IT-shopping

LFW: Най-доброто от първите два дни на Седмицата на модата в Лондон пролет-лято 2015

Стихийното вълнение покрай седмицата на модата в Британската столица е силно заразно и в резултат безброй модни жертви са безмилостно поразени от очакваната pret-a-porter треска. 

All fashion преди 9 години

Стихийното вълнение покрай седмицата на модата в Британската столица е силно заразно и в резултат безброй модни жертви са безмилостно поразени от очакваната pret-a-porter треска.

Високи очаквания, огромна подготовка и силно туптящи сърца. Добре сте ни дошли в модната вихрушка. С малко дъжд и много усмивки ще акцентираме върху двамата ни фаворити от първи и втори ден от лондонското главозамайване.

Човекът, с който стартираме хрониките си е Bora Aksu. Съблазнителните му умения да превръща женствеността, елегантността и дори интригата в своя запазена марка, му печелят почитатели от цял свят. Но, освен впечатлени, останахме и приятно изненадани от малкия преврат в колекцията му. Както го познаваме, той успешно залага на премерената доза сексапил, вечерно разхищение и болезнена съблазън, но този път, върху цялата тази структура е положен пласт непринудена романтичност, момичешко очарование и дори малко спортна наклонност. Положителна промяна, която оправда риска на турския дизайнер. Гамата от цветове и материали е също очарователна: пастелно прасковено, излято върху коприна, ръчно плетена бяла романтична дантела, прозираща органза и нежно синьо миксирано с телесни тонове, което към края на ревюто, красиво преля в по-тъмни и изкусителни нюанси.

Шумотевицата около дизайнера непрестанно расте и лесно виждаме защо, поредният брилянтен възпитаник на Sentral Saint Martins.











Така, както сме тръгнали да акцентираме върху дизайнери, видимо рискуващи в стила си за този сезон, и Christopher Raeburn очевидно приспада към класацията ни. Младият британски дизайнер надскочи любовта си към функциалността и новата му колекция доста повече отива към модния риск, отколкото към лесната носимост. Имайки предвид, че думите, които определят цялостния стил на Raeburn са привлекателност, отношение към детайла, функционалност и забавление, сме повече от очаровани от акцентиращата женственост в колекцията на дизайнера.

Възпитаникът на Royal College of Art показа доста oversized силуети, които очудващо носят деликатност и силна женственост, докато всъщност водят началото си от типично мъжки елементи. Спрямо материалите и цветовата гама, 5-годишният бранд се е водил изцяло от вдъхновението си - полетът. Виждаме го в прозиращи елементи по роклите ризи, T-shirts изцяло от органза, закачливи шорти и пъстрата розова мозайка. Безстрашната промяна от страна на британския дизайнер, се забелязва дори и в любопитно подаващия се клъч измежду практичните и любими негови раници. "Летящо" настроение носят и всички присъстващи, благодарение на красивите цветове и изключителната лекотата на материите, наподобяваща хартия. Смаяни и очаровани, желаем на Raeburn да продължава да надгражда себе си, защото от видяното дотук само можем да заключим, че има още много какво да се види.















Други брандове представили се феноменално на котешката пътека бяха: монохроматичните и геометрични решения от Jean-Pierre Braganza, вечният холивудски блясък на Julien Macdonald, щурите панделки на Sibling, играта на цветове при Marchesa, непрестанно заливащата ни кожа при Joseph и запомнящият се сюреализъм на J.W Anderson.




Jean-Pierre Braganza




Julien Macdonald




Joseph






Sibling


J.W Anderson

More All fashion