Следва

Александър Уанг за H&M – първите 3 Total Looks

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Кадрите са претенциозно залитащи към ърбан стилистиката, но по-скоро напомнящи за средностатистическа и леко скучновата блогърска сесия...

All fashion преди 9 години

Селена Гомес за Adidas NEO

Селена Гомес е новото лице на Adidas NEO, a преди броени дни дебютира и новата есенно-зимна кампания на линията на спортния бранд.

С абсолютно нищо обаче не успяха да ни впечатлят кадрите, претенциозно залитащи към ърбан стилистиката, но по-скоро напомнящи за средностатистическа и леко скучновата блогърска сесия. Баналните и повтарящи се сюжети леко и по-тежко уморяват, а прекално малкото разнообразие от аутфити още повече затлачва положението.

В крайна сметка оставаме с усещането, че гледаме фотосесия на сладникавичката Гомес, а не lookbook на силно креативен бранд като Adidas, което не ни вдъхновява, ама никак.







Участта "Гучи" 


Определено не това е нещото, с което ни се иска да свързваме бранда, но е факт, че правнукът на Гучо Гучи, носещ неговото име, бе обвинен в измама и попадна под домашен арест преди дни. Стойността на измамата е в размер на 800 000 евро, които наследникът е "заел" не от къде да е, а от хазната на семейната фирма.

Връщайки се назад във времето, ще открием, че по-голямата част от известната фамилия не блести в особено добра светлина. Брандът, тръгнал от най-обикновено магазинче за чанти за багаж през 1920 година във Флоренция, е извървял дълъг път, изпълнен с много съдебни процеси, сред които такива за фалшификации, кражби на активи, дори за убийство. С няколко думи, история с доста заплетен сюжет, достойна за цял филм, но де да не беше истина...


Гучо, вляво, с брат си Алесандро

Интерпретация на тема... маратонка

И този сезон спортната униформа ще е водеща тенденция, която с уверена крачка завладява дори териториите на тези, които до вчера не комбинираха ниски обувки с краката си. Всички се приземиха на земята, станаха по-бързи, по уверени... но сякаш на Марк Джейкъбс изобщо не му се хареса това.

Или поне такова внушение носи последната колекция обувки на дизайнера, в която виждаме неговата интерпретация на маратонките. А именно, обувки със съвсем същата форма, но със съвсем различна височина, които делят внушението между кокили, от онези, с които свежите момчета и момичета скачат в Борисова, и клоунски атрибути. Идеята му е креативна, без съмнение, но може да се поспори за естетиката. Освен всичко друго, цената на тази комбинация от "удоволствия" е респектиращите 430 евро и ако все пак някой прояви интерес, може да си я вземе от тук.




Nicopanda, наруто и още нещо

Не е тайна, че Никола Формичети е доста зает човек. Талантливият италиано-японец е главен дизайнер на Uniqlo, артистичен директор на Diesel, създава визии за Dazed & Confused и V Magazine, а също така заработва и за Vogue Homme Япония, когато му остане време. Наскоро, заедно с брат си Андреа, той се впусна и в още едно приключение, което определя като най-любимо и лично, а именно Nicopanda.

Брандът, към който, да си признаем, до този момент нямахме никакво отношение, направо ни разтресе с новата колекция. Толкова, че чак не ни се иска да вярваме в това, че  именно Формикети стои на дизайнерския стол и че именно той е направил подбора на модели и визии за кампанията.

Отдаваме тази модна грешка на факта, че Никола е нямал време да обуздае свръхкреативната си личност покрай всичките си останали проекти, на намесата на брат му, може би... и на това, че навярно дизайнерът страда по тийнейджърските си години. Други логични обяснения няма.



 

Неподобаваща визия за подобаващо събитие  

За втора поредна седмица Риана не ни прави добро впечатление с визиите си, което не е никак похвално за звезда от нейния ранг. Тя беше сред най-важните гости на шоуто на Alexander Wang по време на Седмицата на модата в Ню Йорк и като такава се беше облякла изключително неподобаващо за случая. Дъждобран с голямо деколте, така наречената шапка - "идиотка", клъч, аксесоари, червени червило и обувки... на които сякаш им се искаше да избягат от всичко това.

 

More All fashion