Следва

Къде да бъде? Или 10-те най-добри места за татуировки върху женското тяло

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 19 Co-Co sweet and more

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо Той




Казва се… Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща ни заведе в
Горчиво & Сладко, а днес се спираме в...

Co-Co sweet and more



Mястото... Приветливо и китно, омайващо със сладките си аромати и хубавото си кафе, дом на вкусотии от всякакъв вид, домашни торти, пищни сандвичи, а също и на богата селекция от вина и италиански сирена и продукти, гостоприемо споделяни от домакините – отбор ко-ко-шчици, усмихнати и непретенциозни, импровизиращи всеки ден според настроението си, провокирани от вълнуващ сън или въображаемо ухание.

Съществува тук от... Месец май на настоящата 2014 година, поставяйки поредната вкусна и китна точка на централната столична улица „Генерал Йосиф Гурко“, намираща се точно на №44.

Създават го... Диди и Рада, усмихнати ветеранки в ресторантьорската сфера, които със замах се впускат в сладкарската вселена, признавайки че тайната им съставка е просто мъничко любов.

Екипът...   Включва двама сладкари, едничката цел на които е да направят живота ни малко по-вкусен, един декоратор,“обличащ“ сладките изкушения в изящни захарни одежди, и лъчезарен отбор от момичета, които забъркват първото ни капучино за деня и го поднасят с прясно изпечен кроасан и приятелска усмивка, не задължително в тази последователност.

Хората, които често го посещават... Млади и работни, с капчица освежаваща ексцентричност, някои спират за енергичен танц още преди да са прекрачили прага, други минават набързо и грабват първото си сутрешно кафе с кроасан, а пък събота сутрин е запазена за дружинка спретнати баби, кореняк софиянки, които определено обичат да се глезят и да подсладяват живота си, всеки път с нещо различно.

Атмосферата, която ни пленява... Неустоимо кокетна, попила по мъничко и от италианската и от френската естетика, но пречупени по непретенциозно домошарски начин в светлото и лъчезарно пространство, обитавано от куп весели кокошки, порцеланови или пък закачливо изрисувани по стените, подаващи ни куп вдъхновяващи мисли за по-усмихнат ден; подът е “павиран”, а детайлите от ковано желязо ни пренасят неустено по парижките улици.

Какво да не пропуснем да опитаме... Домашната лимонада, идеално балансираща между сладичкото и киселкото, шоколадовата нутела, хрупкавите диетични бисквитки и кайсиевата торта с бял шоколад, изящницата на „кокошчиците“.

И още 3 причини да го обичаме... Всичко, което хапваме от „кокошчиците”, е гарантирано без глутен, кухнята е отворена за всички любопитни погледи, а табелките са удобно настанени в кулички от тапи за вино, идейно и красиво.









Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А утре сме в точка номер 20. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 10 Elephant Bookstore

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 11 Hamachi

33 оборота в София с Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 12 Pasticceria Orsetti

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 13 Stephan Изток

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 14 Слънце & Луна

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 15 Магазин Деликатесен
 
33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 16 One More Bar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 17 Sabai

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 18 Горчиво & Сладко
 

 

 

 

 

More All About Life