Следва

Петте неща, които харесахме в МЪЖКАТА мода през изминалата седмица

LFW: Пълната колекция на Mary Katrantzou пролет/лято 2015

Силно вдъхновена от далечното минало и пространство, гръцката дизайнерка умело се е...

All fashion преди 9 години

Праисторически времена и земята, това е рефренът на пролетно-лятната колекция 2015 на Mary Katrantzou, показана в рамките на протичащата в момента Седмица на модата в Лондон. Напълно в духа на идеята, и първият отправен към публиката намек за вдъхновенито на дизайнерката, бе котешката пътека. Тя бе изградена от брокат и вулканични скали, с цел да наподобява лава, a по нея се разходиха луксозни и потрепващи от всяко движение на моделите материи, които загадъчно скриваха и откриваха, криещите се под тях прозиращи детайли.

Силно вдъхновена от далечното минало и пространство, гръцката дизайнерка умело се е заиграла с цветовете, разбира се, в изцяло подходящи тонове: пясъчно-каменни, каки, цвят олово, но не липсват nude детайли и малко акценти в синьо и оранжево. Ако се вгледаме отблизо по едрата дантела и романтичната заигравка при наслояването на разнообразните прозиращи материи, ще забележим деликатно изрисувани праисторически хибридни създания като игуани и албатроси, както и други, още по-мистични от тях.

Единодушно, обявена за най-успешната колекция на Katrantzou досега, тя е  внушителна, запомняща се и силно желана. Толкова естествена и близка до природата, но, разбира се, носеща женствеността и брилянтния почерк на младата дизайнерка. Считаме, че Katrantzou в напълно подходящ момент се отказа от вече преекспонираните принтове и напълно успешно развива нова стратегия в колекциите си.

More All fashion