Следва

Звездите атакуваха Седмицата на модата в Лондон

Здравко от "Ритон" става лорд

Здравко от "Ритон" става лорд

People of art преди 9 години

Здравко от дует „Ритон" тръгва по пътя на лорд Евгени Минчев, тъй като скоро и той ще може да се похвали с благородническа титла и синя кръв. Половинката на Катя е решил да си купи титла „лорд" по начина, по който паркетният лъв стана „лорд Итън", след като си купи парче английска земя.

Певецът обаче ще мине доста по-евтино, като ще си напазарува само един квадратен метър - равен на една стъпка - в някоя шотландска област. Производството на благородници по бързата процедура е хитра бизнес хрумка на бизнесмена, живеещ в Англия, Георги Бечев. Клиентите му се множат и за 8 месеца той вече е раздал титли на 75 българи.



Търговията тръгнала в началото на годината и засега единствено фирмата на Бечев може да направи от някого лорд, барон или граф, съответно срещу 200, 400 и 800 лева. Според законодателството в Шотландия, всеки собственик на какъв да е парцел земя автоматично придобива титла. Документите за собственост идват опаковани точно като луксозен подарък, заедно с удостоверението за придобиване на титла и нотариален акт за собственост върху шотландска земя. Строителството върху него обаче е забранено, обясняват специалисти. Първоначално желанието на Здравко било да си има графство, но Катя тропнала с крак и заявила, че няма да му дава толкова много пари за такава приумица, пише "Всеки ден".

Въпреки това се съгласила да му отпусне 200 лева, за да се превърне в лорд Желязков, както е фамилията на певеца.

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра