Следва

Андрей Пеич снима филм за операцията си по смяна на пола

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2014-15: Свръхобемни нестандартни палта

Малките обемни квадратчета, напомнящи пухени юргани и уютни завивки отдавна са завладели царството на кожените аксесоари и спортните връхни дрехи...

All fashion преди 9 години

*На снимката горе Moschino

Малките обемни квадратчета, напомнящи пухени юргани и уютни завивки отдавна са завладели царството на кожените аксесоари и спортните връхни дрехи. Тази есен и зима, тенденцията за oversize се превръща в supersize, и палтата, подобни на юргани се превръщат в must have. Сложни за носене, защото мигновено привличат вниманието на околните, свръхобемните палта могат да бъдат звучен крясък, но и пашкулена защита, зависи чия интерпретация ще изберем. И докато за Москино и Клои обемните палта са по-скоро отделни акценти в колекциите, за японските дизайнери работата с обема се оказа особено важна. В японската мода идеята, че дрехата е втора кожа и изобщо отношението между дреха и тяло се възприема по радикален начин и е обект на безкрайни експерименти. Понякога тялото се опакова и пристяга като пакет, друг път е абсолютно отделено от обема на дрехата, чрез триизмерна скулптура наподобяваща оригами.


Chloe

Кензо интерпретира обемните палта в по-малко абстрактна форма, приближаваща се по контур и десен в някои от моделите до традиционното японско кимоно, а в други до европеизиран прочит на нинжда костюм.

Йоджи Ямамото зашеметява с обем, който е концептуален център на колекцията му. Въпреки приличащите на кукленски лица на моделите и ярките цветните принтове, и по-скоро културни препратки, асоциациите препращат и към природното царство, и дори към охлюва, който носи целия си живот върху себе си. Обем, подплънки, дреха като къща не само за тялото, но и за личността.

Юная Уатанабе също работи с обема като изразно средство, отново изцяло в черно – много по-далечни обаче изглеждат образите, които създава, не точно футуристични, защото това е ретро, по-скоро фантастични готик Sci-Fi създания.

More All fashion

Всички носят: огромни кожени бомбъри

All fashion преди 4 дни

Миналата година кожените блейзъри бяха истински фетиш, елегантното наметнати на елегантните снаги на всички знакови модни дами и господа - от Хейли Бийбър до Адам Сандлър, абсолютно всеки се беше вкопчил в идеята за практичното сако от качествена лицева кожа. Сега обаче, по всичко личи, че дългогодишното царуване на блейзъра отслабва, и имаме нова връхна дреха du jour  

Optical Illusion на Louis Vuitton - странно прекрасни не точно обувки

All fashion преди 5 дни

Две в едно е старо, но златно правило в модата. Днес оптичната илюзия отново се лее по подиумите, а дизайнерите се надпреварват да превръщат ежедневните дрехи - суичъри, палта, обувки на ток в сюрреалистични притежания.