Следва

MFW: Дефилетата - Gucci пролет/лято 2015

LFW: Пълната колекция на Burberry Prorsum пролет/лято 2015

Под звуците на живото изпълнение на британското момче Джеймс Бей и критичните погледи на...

All fashion преди 9 години

Под звуците на живото изпълнение на британското момче Джеймс Бей и критичните погледи на звездите, заели местата си по първите редове като Кара Делевин, Кейт Мос и Марио Тестино, пъстри модели започнаха да заливат котешката пътека.

Освен многобройните звездни присъствия, силно впечатление направиха и събраните заедно и на пръв поглед конфликтни по между си - натрапчива реалност и романтизъм от най-чист вид. Захарното въображение на креативния директор на Burberry Кристофър Бейли, очевидно работи по-силно от всякога.

Контрастът и ярко пресъздадената тийн култура надничаха през всеки един детайл: цветните кецове, съчетани с фините като захарен памук тюлени поли и рокли; грубоватите равни сандали със скъсените и тесни якета от деним, плюс допълнителен лавандулов велур. Не отсъстваха и акценти като супер едри пайети, цветни якички от PVC и пера. Цветовата палитра не отстъпваше по въображение на показаните модели. Загадъчно синьо-зелени симфонии се редуваха с бонбонено розови и романтични лилави, а на места любопитно надничаха жълто, бяло, бордо и черно, но последното само като дискретен акцент.

В края на шоуто, моделите излязоха до една облечени в ръчно изрисувани палта, благодарение на които, успяхме да забележим майсторството на британския дизайнер във всеки един уж дребен, но всъщност величествен детайл. Вече затвърдилата се традиция, да се отнасяме далеч от суровата реалност с всяко едно от ревютата на Бейли, не беше изключение и този сезон.

More All fashion