Следва

MFW: Дефилетата - DSquared2 пролет/лято 2015

MFW: Дефилетата - Prada пролет/лято 2015

Чувство за 70-те, много кожа, малко коприна и изобилстващи плетива, бяха в центъра на пролетно-лятната колекция на Prada...

All fashion преди 9 години

Чувство за 70-те, много кожа, малко коприна и изобилстващи плетива, са в центъра на пролетно-лятната колекция на Prada. Моделите са в познатата изтънченост, женственост и лека строгост, така присъщи на италианската къща. Избраните материи, с внушаващ винтидж и много тежък вид, се редуваха и преплитаха с бродерии и тежък блясък. Акценти са поставени на строгите палта с контрастни светли шевове, кожените поли и дискретните елементи от Изтока, под формата на фина коприна и ненатрапчиви принтове.

Наситена с емоционалност колекция и атмосфера, наслояване на плетива, привличащи окото детайли, като отворени обувки с чорапи и множество кожени закачки, Miuccia Prada умее до съвършенство да завърта модните глави с винаги работещия ансамбъл от нещо ново и добре изпитаното старо.

Винтидж, внушаващи и покоряващи са и цветовите решения на колекцията: преобладаващо тъмно синьо, кафяво, camel, бронз, жълто и сиво, които на места отстъпват позициите си на тъмното зелено, червено, бяло и резеда.

More All fashion